Terracottaskulpture
Seni Awa Camara, Uten tittel, 2019
Foto: Nasjonalmuseet / Ina Wesenberg

Også den senegalesiske kunstneren Seni Awa Camara deltok i Paris-utstillingen med to terrakottaskulpturer av samme slag som Nasjonalmuseet har i samlingen.  

Camara laget store figurer av terrakotta med utgangspunkt i lokale pottemakertradisjoner. Verkene hun lagde på 1980-tallet, hvorav to ble vist på «Magiciens de la terre»-utstillingen, inneholder ofte en masse små monsterlignende former som klamrer seg til kroppen på en gravid kvinne.  
 
Bourgeois og Camaras verk ble plassert side ved side i «Magiciens de la terre». Denne likestillingen av kjente, vestlige kunstnere og relativ ukjente, ikke-vestlige kunstnere ble på det tidspunktet ansett som banebrytende. 

Quiltet teppe
Faith Ringgold, «Who's bad?», 1988. Courtesy of The Fredriksen Family Collection © Ringgold, Faith/BONO
Foto: Nasjonalmuseet / Ina Wesenberg

Afrikansk-amerikanske Faith Ringgold var opptatt av å kreve sin og andres rett til å uttrykke seg. Hun var tilknyttet Black Panthers og kjempet for svartes, men fremfor alt, kvinners rettigheter. Ringgold lærte å sy av sin designermor. På 1980-tallet utviklet hun sjangeren “Story quilting”, med inspirasjon fra egen familie og slavenes rike håndverkarv. 

I verket Who’s bad? skildres små og store fortellinger om vanlige menneskers liv i livlige lappetepper, noen steder med skrift rett på tekstilene. Også afroamerikansk historie formidles gjennom sentrale skikkelser som Martin Luther King, Rosa Parks, Malcolm X og Michael Jackson.