Alternativ tekst til bilde: En moderne villa fra 1930-tallet med trær foran
Velkommen til Villa Stenersen i vår og sommer! Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli
  • Hver søndag mellom 12. mai og 25. august
  • Begrenset antall plasser

Velkommen til omvisning i Villa Stenersen!

Villa Stenersen ble tegnet av Arne Korsmo og regnes som en av de mest sentrale bygningene innen norsk funksjonalisme.

NB! Omvisningene er fullbooket.

Huset er et av Korsmos mest kjente arbeider, og ble tegnet på oppdrag fra kunstsamleren og finansmannen Rolf E. Stenersen i 1937–1939. Villaen er fredet av Riksantikvaren, og det pågår en gradvis restaurering av huset tilbake til opprinnelige farger og materialer. Statsbygg eier villaen og leder arbeidet med restaureringen.

Det vil være omvisninger hver søndag fra og med 12. mai 2024 til og med 25. august 2024, på norsk kl. 12.00 og kl. 15.00 og på engelsk kl. 13.30.

Det er gratis inngang til Villa Stenersen, men alle må ha billett for å kunne besøke huset og bli med på omvisning. Det er et begrenset antall plasser for å bevare den unike villaen. Det er ikke mulig å komme inn mellom omvisningene.

Dersom omvisningene er fullbooket kan det allikevel bli ledige plasser. Om du ikke har billett er det mulig at det viser seg at det er ledige plasser når omvisningene nærmer seg. Møt opp 10 minutter før omvisningene starter for å se om det blir ledig plass.

Finn fram til Villa Stenersen

T-bane linje 1 (Frognerseteren) til Vinderen eller 2 (Østerås) eller 3 (Kolsås) til Borgen stasjon. Det tar ca. 10 min. å gå fra t-banestoppene til villaen. Villaen ligger i enden av en liten stikkvei inn fra Tuengen allé. NB: Man kommer seg ikke fram til huset via Borgenveien.

Eventuelle besøkende med bil har dessverre ikke anledning til å kjøre inn eller parkere på eiendommen, men må stoppe/parkere i Tuengen allé.

Tilgjengelighet

Villaen er dessverre vanskelig tilgjengelig for noen. Det er trapp ute og inne med håndleder, og det er tilgang for rullestol som er smalere enn 90 cm til 1. og 2. etasje med assistanse fra ansatt i villaen.