Kopi av blgen.jpg
Sofie Berntsen. Wave (2003)

Spiritistisk feminisme

8. mars 2015
13:00–16:00

Museet for samtidskunst

Meld deg på!

Den 8. mars er siste dag for utstillingen «Rameaus nevøer. Karl Holmqvist og Sofie Berntsen». Kunstneren Sofie Berntsen holder fast ved interessen for det som ikke lar seg forklare rasjonelt. I flere av verkene sine undersøker hun spiritismens kobling til kunst og kunsthistorie.

Vi inviterer til finissage og en annerledes 8.mars-feiring i spiritismens tegn. Dette er siste visningsdag for utstillingen «Rameaus nevøer. Karl Holmqvist og Sofie Berntsen». Sofie Berntsen peker på paralleller mellom den alternative vitenskapens eksistensberettigelse og kunstfeltets krav om kunstens autonomi.

Spiritismen er kalt den første religiøse bevegelsen der kvinner er likestilte med menn. Blant spiritistene fikk nettopp kvinner en sentral rolle som medier og åndelige autoriteter fra midten av 1800-tallet. Vi inviterer til foredrag og til kontakt med åndeverdenen i en seanse. 

Program:

13.00: «Spiritisme og feminisme» ved Tonje Maria Mehren
Om kvinner, spiritistiske medier og en ny åndelighet i Norge. Tonje Maria Mehren er idéhistoriker med spiritisme, psykisk forskning og parapsykologi som forskningsfelt. Hun har vært medredaktør for bindet om New Age i serien «Verdens hellige skrifter» (2007).

14.30: Storseanse med Vendela Cederholm
Vendela Cederholm har lang erfaring med medialt arbeid og har vært virksom som sprituelt medium siden 1995. Hun arbeider med gruppe- og storseanser og veiledning i åndelige spørsmål. Cederholm er også kjent fra TV-programmet ”Det Okända” på svensk TV, hvor hun hjelper familier å komme i kontakt med ånder i omgivelsene.

 

Arrangementer 46 58 ./9Swp1O2b.ips no/utstillinger_og_aktiviteter/arrangementer/ MenyplasseringHovedmeny Overstyr URL#activities Dette er en aktivitetsrotmappetrue 2

Relatert innhold