Utstillinger og aktiviteter

From the Coolest Corner. Nordiske smykker

Kunstindustrimuseet 20. januar21. april 2013

Utstillingen presenterer grenseoverskridende og eksperimentelle samtidssmykker fra 60 sentrale nordiske og baltiske smykkekunstnere. Her vises noe av det nyeste og mest avanserte innen nordisk smykkekunst.

Hovedfokus er smykket som kunstform: en variert, frodig og utfordrende opplevelse av smykker som diskuterer samtiden de er en del av – og smykketradisjonen de kommer fra. Verkene til nestorer som Sigurd Bronger (N), Kim Buck (DK), Konrad Mehus (N), Helena Lehtinen (FIN) og Tore Svendson (S) presenteres sammen med verkene til den nye generasjonen smykkekunstnere, som Sirja Knaapi (FIN), Helga Ragnhildur Mogensen (IS) og Anna Talbot (N). Utstillingen gir et unikt innblikk i hva dagens nordiske smykkekunstnere er opptatt av. Den synliggjør også nordiske smykkers sterke posisjon nasjonalt og internasjonalt. En internasjonal jury har valgt ut verkene i utstillingen.

Prosjektet er et samarbeid mellom Kunsthøgskolen i Oslo, Norske Kunsthåndverkere og Nasjonalmuseet, med støtte fra Nordisk Kulturfond, Norsk kulturråd og Kulturkontakt Nord.

Juryering
En internasjonal jury har valgt ut verkene i utstillingen: Liesbeth den Besten, juryleder (NL), Widar Halén (NO), Love Jönsson (SE), Jorunn Veiteberg (DK) og Päivi Ruutiainen (FIN).

Utstillingsarkitekt: smykkekunstner Sigurd Bronger

Utstillingen ledsages av en omfangsrik bok, og suppleres med et internasjonalt symposium i Oslo.

Prosjektet er et samarbeid mellom Kunsthøgskolen i Oslo, Norske Kunsthåndverkere og Nasjonalmuseet, med støtte fra Nordisk Kulturfond, Norsk kulturråd og Kulturkontakt Nord.


Symposium
Kunstnerisk utvikling og forskning innen smykkekunst blir analysert i et symposium 17. og 18. januar på Kunsthøgskolen i Oslo. Du kan melde deg på her! Juryens kunstteoretiske essays presenteres i boken som utgis i forbindelse med utstillingen.

Turné
Utstillingen vises på Designmuseum Danmark i København og Designmuseet i Helsingfors i løpet av 2013. I 2014 blir utstillingen vist på Röhsska museet i Göteborg, og i Estland.

Mer informasjon om symposium og turné  

KIM_utsnitt_test3.jpg

Kunstindustrimuseet

St. Olavs gate 1, Oslo