
Verksteder
Drop-in-tegning
Rom 55 i samlingspresentasjonen, kl. 17.00–21.00
Bli med på en uformell tegneøkt med arkitekt og kunstner Francisco Braga. Her lærer du enkle tegneteknikker og får veiledning mens du tegner. Det er bare å møte opp, her er det ingen påmelding. Passer for alle aldre.
Neon-verksted
Verksted B og C i 2. etasje kl. 17.00–22.00
Velkommen til et levende og kreativt neon-verksted! Her kan du lage egne neoneffekter og kostymedeler, for eksempel en selvlysende nese, en bratt ryggfinne eller en vanvittig stor hatt. Til dyp bass og rytmer inviterer vi til selvlysende dans, i ditt nye kostyme.
Fargemeditasjon og lydbad
Søylerommet hver hele time fra kl. 18.00–21.30
Opplev kunstverket Escalade Beyond Chromatic Lands av Sheila Hicks med lydbad og meditasjon. Til hver farge finnes en lyd. Til hver lyd finnes en følelse. Gjennom pust, meditasjon og lydbad blir du ledet inn i kunsten og deg selv.
Meditasjonen ledes av Axel Haugland og Nicoline Stang. Arrangementet er drop-in-basert og varer i 20 minutter.

Strikkekafé
I museets bibliotek kl. 17.00–22.00.
Velkommen til strikkekafé med åttebladsrosen som tema! Her kan du strikke pulsvanter i samme teknikk som 1600-talls-nattrøya i Nasjonalmuseets samling. Besøkende som er tidlig ute får garn og pinner utdelt. Ta gjerne med eget garn eller egne prosjekter.
Museets egne tekstileksperter holder foredrag om strikk i museets samling og om åttebladsrosens utbredelse og betydning. Det blir også mulighet til å bla i bibliotekets egen samling av vakre bøker om ornamenter og strikkekunst.
Strikk og lytt med strikkenestor Annemor Sundbø
I museets bibliotek kl. 18.45–19.30
Strikk og lytt til kofte- og strikkeekspert Annemor Sundbø når hun forteller om strikkingens og åttebladsrosens historie.

Omvisninger
Kl. 17.30 og kl. 19.00:
Rommet i kunsten
Hvordan framstiller og oppfatter kunstnere arkitektur? Med utgangspunkt i samlingen ser vi nærmere på det romlige som et motiv i bildekunsten fra år 1500 og framover.
Kunsten og tiden vi lever i ...
Hvordan jobber kunstnere med dagsaktuelle temaer? Vi stopper ved utvalgte verk fra slutten av 1960-tallet og fram til i dag, og ser på forholdet mellom valg av tematikk og materialbruk.
Kl. 20.30:
Naturopplevelser i eldre billedkunst
Hva betød naturen for mennesker på 1800-tallet, og hvordan ble dette uttrykt i landskapsmotiver i kunsten? Bli med på en vandring med landskapsbilder av kunstnere fra J. C. Dahl til Harald Sohlberg.
Fra Baldishol til Nøstetangen
Bli med på en vandring i eldre norsk designhistorie fra Baldisholteppet (1040–1190) til 1700-talls glasspokalene fra Nøstetangen Glassverk. Vi ser på hvordan ideer, idealer, materialer og teknikker utveksles i møter mellom forskjellige kulturer og geografiske områder over tid.