Nasjonalmuseet følger nyeste retningslinjer og må holde Nasjonalmuseet – Arkitektur, Villa Stenersen. Butikken i Mellomstasjonen følger vanlige åpningstider. Vi fortsetter å by på digitale kunstopplevelser.

Vi ber alle vise hensyn til hverandre og følge Oslo kommunes korona-retningslinjer, som du kan lese her

Butikken i Mellomstasjonen er åpen

Butikken i Mellomstasjonen holder åpent som vanlig. Åpningstidene er 12–16 tirsdag til søndag, mandager stengt. Vi følger de nyeste retningslinjene for smitteverntiltak så det skal være trygt for deg å besøke oss. Les mer om besøk i Mellomstasjonen her. 

Bestilt plass på et arrangement?

Dersom du har bestilt plass på et arrangement, vil du få beskjed om ny dato og eventuell refusjon av billetten din. Flere av våre arrangementer vil strømmes på Facebook og YouTube. Se oppdatert informasjon om hvert enkelt arrangement for informasjon om hva som vil strømmes.

Den fysiske åpningen av utstillingen «Bevegelser i betong. Erling Viksjø og kunstnerne» er dessverre utsatt og utstillingen er dessverre ikke tilgjengelig for fysiske besøk fram til smittevernreglene åpner for det. Vi vil by på digitale omvisninger i sosiale medier. Følg med!

Digitale tilbud

Om du kjeder deg der hjemme, eller trenger litt inspirasjon, kan du fortsatt få digitale kunstopplevelser fra Nasjonalmuseet og reise i samlingen.

Sjekk ut disse videkonseptene for hjemmesittere, som ble produsert i perioden 13. mars til 15. juni 2020, da det også var stengt:

  • I #Kreativkarantene deler Nasjonalmuseets formidlere praktiske oppgaver du kan gjøre hjemme.
  • I samlingsstund møter du flere av oss som jobber i Nasjonalmuseet. Her deler vi verk fra samlingen som vi har et ekstra stort hjerte for.
  • Bli med Eilif Salemonsen, samlingsmedarbeider ved Nasjonalmuseet, inn i arkitekten Wilhelm von Hannos verk.
  • I Hjemmekonservering deler konservatorene noen tips og triks for bevaring av gjenstander på hjemmebane.
  • I miniserien om Y-blokka kommer vi inn på hvorfor Y-blokka var et høydepunkt i nyere norsk kunsthistorie og derfor var bevaringsverdig i sin helhet.
  • Bli bedre kjent med flere nye kunstverk og kunstnere i samlingen i denne videoserien laget til utstillingen «En samling blir til», som stod i Nasjonalmuseet – Arkitektur fram til 11. oktober 2020.

Følg med her på nasjonalmuseet.no, og på:

Jobber ... Jobber ...

Se for eksempel miniserien om Y-blokka fra våren 2020 på YouTube.

Ny digital samling

I den nye digitale samlingen finner du 45 000 kunstverk og objekter fra Nasjonalmuseets samling. Utforsk dine favoritter og lag dine egne samlinger.

Foredrag og samtaler på Youtube

Du kan se flere av våre foredrag i opptak på Youtube. Blant temaene er Black History Month Norway og historier fra samlingen, den unike Y-blokka, MeToo i kunsten og historien om hvordan museets van Gogh-selvportrett ble bekreftet som ekte. 

Se alle samtalene og foredragene her

Jobber ... Jobber ...

Se for eksempel Black History Month Norway - Historier fra Nasjonalmuseet fra 29. oktober 2020 på YouTube.

Nasjonalmuseets digitale univers