Stengt fra og med onsdag 14. oktober grunnet vekterstreiken

Villa Stenersen er berørt av vekterstreiken og vil være stengt på ubestemt tid fra og med 14.10.20. Les mer om streiken hos partene Parat og NHO.

Villa Stenersen ble tegnet av Arne Korsmo og regnes som en av de mest sentrale bygningene innen norsk funksjonalisme.

Åpningstider

19. oktober 202025. oktober 2020

Dag Åpningstider
Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag
Stengt på ubestemt tid grunnet vekterstreiken

Villa Stenersen er åpen hver søndag fra 5. april til 25. oktober.

Velkommen til omvisninger hver søndag kl. 13 og kl. 14.

Dersom det er fullbooket til omvisningene, kan du besøke villaen søndager mellom 12 og 13, og mellom kl. 15 og 16, men også her gjelder et maks antall på ti personer inne om gangen, etter førstehen til mølla-prinsippet.

Villa Stenersen ble tegnet av arkitekt Arne Korsmo på oppdrag fra kunstsamleren og finansmannen Rolf E. Stenersen i 1937–1939. Huset er et av Korsmos mest kjente arbeider og en av de mest sentrale bygningene innen norsk funksjonalisme.

Beliggenhet og adkomst

  • A

    Tuengen allé 10C, 0374, Oslo

T-bane linje 2 (Østerås) eller 3 (Kolsås) til Borgen stasjon

Gå over i lyskrysset i Sørkedalsveien. Følg Svalbardveien oppover. Eller ta linje 1 til Vinderen, gå gjennom sentrum til Tuengen allé og følg denne nedover bakken.  Fra begge stasjonene tar det ca. 10 min. å gå til villaen. 

Besøkende med bil har dessverre ikke anledning til å kjøre inn eller parkere på eiendommen, men må stoppe/parkere i Tuengen allé.

Tilgjengelighet

Villaen er dessverre vanskelig tilgjengelig for noen. Det er trapp ute og inne med håndleder, og det er tilgang for rullestol som er smalere enn 90 cm til 1. og 2. etasje med assistanse fra ansatt i villaen.

Kontaktinfo

Har du spørsmål eller ønsker å bestille omvisninger for private grupper?
Send en e-post til omvisninger@nasjonalmuseet.no