Villa Stenersen ble tegnet av Arne Korsmo og regnes som en av de mest sentrale bygningene innen norsk funksjonalisme.

Åpningstider

Denne uken:

Dag Åpningstider
Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag
Stengt for sesongen. Kun åpen for arrangementer.

Huset er et av Korsmos mest kjente arbeider, og ble tegnet på oppdrag fra kunstsamleren og finansmannen Rolf E. Stenersen i 1937–1939. Villaen er fredet av Riksantikvaren, og det pågår en gradvis restaurering av huset tilbake til opprinnelige farger og materialer. Her kan du lese mer om villaens historie.

Stengt for sesongen

Villaen er åpen hver søndag i sommerhalvåret. I vinterhalvåret er den kun åpen under arrangementer. Se arrangementer i Villa Stenersen her.

Beliggenhet og adkomst

  • A

    Tuengen allé 10C, 0374, Oslo

Finn fram

T-bane linje 2 (Østerås) eller 3 (Kolsås) til Borgen stasjon.

Gå over i lyskrysset i Sørkedalsveien. Følg Svalbardveien oppover. Eller ta linje 1 til Vinderen, gå gjennom sentrum til Tuengen allé og følg denne nedover bakken.  Fra begge stasjonene tar det ca. 10 min. å gå til villaen. 

Besøkende med bil har dessverre ikke anledning til å kjøre inn eller parkere på eiendommen, men må stoppe/parkere i Tuengen allé.

Tilgjengelighet

Villaen er dessverre vanskelig tilgjengelig for noen. Det er trapp ute og inne med håndleder, og det er tilgang for rullestol som er smalere enn 90 cm til 1. og 2. etasje med assistanse fra ansatt i villaen.

Smittevernhensyn

Villa Stenersen er helt gjenåpnet etter nedstengningen som oppstod på grunn av koronapandemien. Vi ber allikevel alle besøkende om å vise hensyn til hverandre.

Fri entré.

Kontaktinfo

Har du spørsmål eller ønsker å bestille omvisninger for private grupper?
Send en e-post til omvisninger@nasjonalmuseet.no