Villa Stenersen ble tegnet av Arne Korsmo og regnes som en av de mest sentrale bygningene innen norsk funksjonalisme.

Åpningstider

14. september 202020. september 2020

Dag Åpningstider
Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag Stengt
Søndag 12–16

Villa Stenersen er åpen hver søndag fra 5. april til 25. oktober.

Velkommen til omvisninger hver søndag kl. 13 (på norsk), kl. 14 (på engelsk) og kl. 15 (på norsk)

Dersom det er fullbooket til omvisningene, kan du besøke villaen søndager mellom 12 og 13, men også her gjelder et maks antall på ti personer inne om gangen, etter førstehen til mølla-prinsippet.

Villa Stenersen ble tegnet av arkitekt Arne Korsmo på oppdrag fra kunstsamleren og finansmannen Rolf E. Stenersen i 1937–1939. Huset er et av Korsmos mest kjente arbeider og en av de mest sentrale bygningene innen norsk funksjonalisme.

Høst 2020: Nå fortsetter Statsbygg restaureringen av Villa Stenersen! 

For fire år siden ble bibliotek, hagestue og entré tilbakeført til originale farger. Den utvendige støttemuren mot øst er nå ferdig restaurert. Denne høsten starter arbeidet med stuen innvendig. Fasaden mot øst vil også bli undersøkt og gitt ny puss.

Planen for den videre restaureringen er at villaen og hagen skal framstå slik de gjorde da familien Stenersen flyttet inn i 1938.

De oppsatte omvisningene vil gå som normalt. Med forbehold om endringer. 

Beliggenhet og adkomst

  • A

    Tuengen allé 10C, 0374, Oslo

T-bane linje 2 (Østerås) eller 3 (Kolsås) til Borgen stasjon

Gå over i lyskrysset i Sørkedalsveien. Følg Svalbardveien oppover. Eller ta linje 1 til Vinderen, gå gjennom sentrum til Tuengen allé og følg denne nedover bakken.  Fra begge stasjonene tar det ca. 10 min. å gå til villaen. 

Besøkende med bil har dessverre ikke anledning til å kjøre inn eller parkere på eiendommen, men må stoppe/parkere i Tuengen allé.

Tilgjengelighet

Villaen er dessverre vanskelig tilgjengelig for noen. Det er trapp ute og inne med håndleder, og det er tilgang for rullestol som er smalere enn 90 cm til 1. og 2. etasje med assistanse fra ansatt i villaen.

Kontaktinfo

Har du spørsmål eller ønsker å bestille omvisninger for private grupper?
Send en e-post til omvisninger@nasjonalmuseet.no