I Nasjonalmuseets butikker finner du et rikt vareutvalg innen kunsthåndverk, bøker, spill og interiørprodukter. Nasjonalmuseet har butikk i Nasjonalmuseet, Stasjonsmesterboligen og Nasjonalmuseet – Arkitektur.

Bli medlem! Få rabatt hver gang du handler

En rød tråd mellom utstillingene og butikkene

Nasjonalmuseets mål er å skape en rød tråd mellom samlingen, utstillingene og museumsbutikkene. Mange av produktene du finner i butikken er inspirert av høydepunktene i samlingsutstillingen, deriblant Harriet Backer og Harald Sohlberg.

Det vil jevnlig produseres produkter som inspireres av de midlertidige utstillingene også. Dette gjøres både gjennom å kjøpe inn produkter fra andre leverandører, men også ved å produsere produkter selv. De eventyrlige Munthe-putene, som ble produsert i forbindelse med utstillingen Gerhard Munthe. Eventyrlig design i 2018, er et eksempel på dette. Nasjonalmuseet etterstreber å skape gode designprodukter, med en ansvarlig, og helst lokal produksjon. Les mer om bærekraft i museets butikker her.

Nettbutikken

Mange av varene i våre butikker finner du også i nettbutikken.

Besøk nettbutikken

Butikken i Nasjonalmuseet

Håndplukkede kunst- og designprodukter

11. juni 2022 åpnet dørene til det nye Nasjonalmuseet og den nye museumsbutikken. Butikken er en designdestinasjon med spennende gave- og interiørprodukter, som fungerer som mer enn bare en tradisjonell museumsbutikk.

I butikken i Nasjonalmuseet finner du håndplukkede kunst- og designprodukter fra leverandører med solide miljøprofiler. I tillegg finner du produkter som er designet og produsert eksklusivt for Nasjonalmuseet. 

Målet er å ha et spennende produktutvalg, og produkter du ikke finner så mange andre steder. Kom gjerne innom butikken uavhengig om du skal kombinere det med et museumsbesøk eller ikke!

Butikken i Stasjonsmesterboligen

Et godt utvalg av leker og produkter for barn

Er du først innom det nye Nasjonalmuseet, ta gjerne også en tur innom museumsbutikken i Stasjonsmesterboligen, som deler bakgård med museet. Her trer du inn i et fargerikt og lekent univers med et spesielt godt utvalg av leker og produkter for barn.

Kortreiste varer

Blant produktene hos Stasjonsmesterboligen finner du blant annet et utvalg av fantasifulle nattlamper fra norske Lumimi. De bruker kortreist furu, og hver og en av lampene formes, slipes og males for hånd i Larvik. Lampene har LED-lys med 3-trinns dimmer, og lades med USB. I butikken finner du også Nasjonalmuseets egenproduserte produkter, som for eksempel disse skrik-smekkene for barn.

Klikk og hent i Stasjonsmesterboligen

Dersom du har kjøpt varer gjennom klikk og hent i nettbutikken kan du hente disse i butikken i Stasjonsmesterboligen.

Butikken i Nasjonalmuseet – Arkitektur

Fordyp deg i arkitekturbøker

Nasjonalmuseet – Arkitektur er stedet å oppsøke dersom du ønsker å fordype deg i bøker om arkitektur. Butikken er primært en bokhandel, med et rikt utvalg av bøker innen arkitektur og design. Enten du ønsker å fordype deg i modernistisk arkitektur fra 50- og 60-tallet, eller Sverre Fehn sitt arbeid (som for øvrig har tegnet deler av Nasjonalmuseet – Arkitektur), vil du kunne finne bøker om dette her.

Selv om det først og fremst er en bokhandel, vil også vareutvalget her tilpasses etter utstillingene som vises. Under utstillingen Sandinavian Design og USA 1890–1980 vil du for eksempel finne et større utvalg av designprodukter i tilknytning til utstillingen.

Nasjonalmuseets butikker på Instagram

Følg gjerne Nasjonalmuseets butikker på Instagram dersom du ønsker å holde deg oppdatert!