I Nasjonalmuseets butikker finner du et rikt vareutvalg innen kunsthåndverk, bøker, spill og interiørprodukter. Nasjonalmuseet har butikk i Nasjonalmuseet og Stasjonsmesterboligen.

Bli medlem! Få rabatt hver gang du handler

En rød tråd mellom utstillingene og butikkene

Nasjonalmuseets mål er å skape en rød tråd mellom samlingen, utstillingene og museumsbutikkene. Mange av produktene du finner i butikken er inspirert av høydepunktene i samlingsutstillingen, deriblant Harriet Backer og Harald Sohlberg
Det vil jevnlig produseres produkter som inspireres av de midlertidige utstillingene også. Dette gjøres både gjennom å kjøpe inn produkter fra andre leverandører, i tillegg til å produsere produkter selv. Et eksempel på dette er samarbeidet med motehuset Holzweiler, hvor Nasjonalmuseet designet en kleskolleksjon i forbindelse med utstillingen «Thorvald Hellesen. Kubistisk pioner». 
 
Nasjonalmuseet etterstreber å skape gode designprodukter, med en ansvarlig, og helst lokal produksjon. Les mer om bærekraft i museets butikker her. 

Utforsk nettbutikken

I nettbutikken finner du et utvalg spennende produkter inspirert av Nasjonalmuseets samling. 

Besøk nettbutikken

Butikken i Nasjonalmuseet

Håndplukkede kunst- og designprodukter

Butikken er en designdestinasjon med spennende gave- og interiørprodukter, som fungerer som mer enn bare en tradisjonell museumsbutikk. I butikken i Nasjonalmuseet finner du håndplukkede kunst- og designprodukter fra leverandører med solide miljøprofiler. I tillegg finner du produkter som er designet og produsert eksklusivt for Nasjonalmuseet. Målet er å ha et spennende produktutvalg, og produkter du ikke finner så mange andre steder. Kom gjerne innom butikken uavhengig om du skal kombinere det med et museumsbesøk eller ikke! 

Besøk butikken i Stasjonsmesterboligen!

Her finner du et godt utvalg kunst- og arkitekturbøker og inspirerende produkter.

Er du først innom Nasjonalmuseet, ta gjerne også en tur innom museumsbutikken i  Stasjonsmesterboligen, som deler bakgård med museet.

Klikk og hent i Stasjonsmesterboligen

Dersom du har kjøpt varer gjennom klikk og hent i nettbutikken kan du hente disse i butikken i Stasjonsmesterboligen.

Meld deg på nyhetsbrev!

Følg oss på Instagram!

Følg gjerne Nasjonalmuseets butikker på Instagram dersom du ønsker å holde deg oppdatert!