ymse matretter på tallerkener
Et lite utvalg av det som serveres i museets kafeer.
Foto: Tommy Andresen

Kafeene i det nye Nasjonalmuseet gjenspeiler norsk matkultur med et moderne og internasjonalt preg.

I Nasjonalmuseet finner du en flott og stor kafé i 1. etasje, med egen inngang fra museumsplassen. Det er også flere serveringssteder i museet, som på museets takterrasse (sommersesong), med utsikt over Oslofjorden.  

Dugurd har fått jobben med å lage maten i det nye Nasjonalmuseet. Med driften i Nasjonalmuseet satser Dugurd på kortreiste, rene og naturlige råvarer og god mat.

Kafeen i 1. etasje

Kafeen er stedet hvor du kan starte dagen, ta en pause i lunsjen eller nyte en god middag, under, før eller etter et museumsbesøk. Her serveres mat og drikke som gjenspeiler norsk matkultur.

På menyen står snitter med smaker fra hele Skandinavia, en egen vaffel-dessertmeny, fløyelsmyk rømmegrøt og dagens middag.

Du kan bestille bord i kafeen her 

Salongen

Salongen i 2. etasje er et hvilested for slitne bein, med salte, søte, kalde og varme forfriskninger. Nyt utsikten sammen med bakverk laget av norske økologiske råvarer.

Takterrassen

Baren ute på takterrassen i 3. etasje vil være åpen når været tillater det. Her serveres snacks og drikke med spektakulær utsikt over indre Oslofjord.  

Åpningsstider

  • Kafeen: tirsdag–lørdag kl. 10.00–20.00, søndag kl. 10.00–18.00
  • Salongen: tirsdag–onsdag kl. 10.00–20.00, torsdag–søndag kl. 10.00–17.00
  • Baren på takterrassen: åpen når været tillater det, innenfor museets åpningstider. 

Mer om kafeene