Mann foran masse tegna kunst, arkitektur og design
Øisteins blyant.
Foto: Earthtree Media AS

I samarbeid med Øisteins blyant har vi laget en miniserie på fem episoder, hvor vi snakker om kunst, design og arkitektur. Her kan både barn og voksne la seg inspirere til å lage egne kunstverk på en enkel og morsom måte. Se episodene her!

Øisteins blyant er best kjent fra NRK Super, der serien er blitt vist siden 2008. Med sine populære videoer har Øisteins blyant spredt tegneglede og inspirasjon til millioner av mennesker verden over.

Lag din egen «Brudeferd i Hardanger» med Øisteins blyant

I denne videoen forteller Øistein hvordan du kan ha det moro med et av Norges mest berømte malerier: «Brudeferd i Hardanger». Du kan lage din egen brudeferd i en boks, eller tegne og fortelle Brudeferden på din helt egen måte. Kanskje havner din kunst på Nasjonalmuseet en dag?

Jobber ... Jobber ...

Lær om design og Tripp Trapp-stolen med Øisteins blyant

I denne videoen forklarer Øistein deg forskjellen på kunst og design, og hvordan den kjente Tripp Trapp®-stolen kan inspirere deg når du lager dine egne ting. Kanskje ditt design blir verdenskjent og blir stilt ut på Nasjonalmuseet en gang?

Jobber ... Jobber ...

Tegn og bygg din egen by med Øisteins blyant

I denne videoen forteller Øistein deg om arkitektur, og viser hvordan du tegner og bygger hus og gater. Ja, faktisk hvordan du kan lage din helt egen by! Kanskje du blir inspirert til å bygge din egen versjon av det nye Nasjonalmuseet?

Jobber ... Jobber ...

Lag din egen skulptur med Øisteins blyant

I denne videoen ser Øistein på skulpturer. Hvordan kan du lage dine egne? Vi ser også nærmere på hvordan mennesker har laget skulpturer helt siden steinalderen og fram til nå. Kanskje blir du inspirert til å lage din egen skulptur sammen med Øisteins blyant og Nasjonalmuseet?

Jobber ... Jobber ...

Lær om kunst, design og arkitektur med Øisteins blyant

I denne videoen leter Øistein etter svaret på et stort spørsmål: Hva er kunst? Hva er forskjell på kunst, design og arkitektur? Og hva har alt det med fantasi og kreativitet å gjøre? Bli med å lær mer om kunst og det nye Nasjonalmuseet.

Jobber ... Jobber ...