Introduksjon

Transkripsjon

Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin:

Hei! Jeg heter Lisa og jobber med denne utstillingen, Jeg kaller det kunst. Det er en oppfordring til deg som nå skal oppleve utstillingen; her kan du finne dine folk, på en måte, eller overraskes av helt nye folk, følelser eller ideer, som du kan ta med deg videre ut i hverdagen.

Et kunstverk har ikke nødvendigvis én sannhet og all kunst skal ikke alltid snakke til alle.

Vi som jobber med denne utstillingen, har samlet et utvalg av hva som skapes av kunst i Norge akkurat nå. Og det er jo egentlig det som er samtidskunst, ikke sant, kunst som lages i samtiden. Kunst som lages i din tid.

Kunstverkene her i Lyshallen var ikke kjøpt inn av Nasjonalmuseet da de ble valgt til denne utstillingen. Og det er et forsøk på å endre strukturene for hvordan vi samler og viser kunst her i museet. Kuratorene som har valgt ut kunsten her har oppsøkt kunstnere over hele landet.

De har også oppfordra alle som jobber med kunstneriske uttrykk om å sende inn inntil tre kunstverk. Det blir kalt åpen innsending og er en ny metode for oss her i museet. To tredeler av utstillinga er valgt ut på den måten, og det har bidratt til å utvide hva slags kunst som kan få en plass i Nasjonalmuseet.

I Lyshallen er utstillingen fordelt over tre haller, og her kan du oppleve kunsten på tre forskjellige måter. I en av hallene har du kunstverk rundt deg på alle kanter, også i taket. I neste hall er kunstverkene strammere organisert i rette rader. I den tredje hallen går du inn i en egen liten verden.

Gå en runde her inne og se hva du finner. Kanskje du ser noe du liker, eller ikke liker, kanskje du bare liker en liten del av noe eller et helt kunstverk.

Du får mer info i Utstillingsoversikten i Lyshallen.

Utstillinga fortsetter også utenfor dette rommet. Du finner mer via QR-koder i Lyshallen, på TikTok og på Instagram.