Different Kinds of Water

Pearla Pigao

Transkripsjon

Forteller:

Her kan du lage lyd som du samtidig kan se. Det høres kanskje litt merkelig ut, men det er nettopp lyd, vevde tekstilmønstre og bevegelse som utgjør kunstneren Pearla Pigao sin installasjon Different kinds of water. Pigao forklarer selv hvordan dette henger sammen.

Pearla Pigao:

Når jeg jobber med min kunst så begynner jeg alltid med en lydfil som jeg så omgjør via Photoshop til en bildefil som da blir når man åpner det et mønster. Mønsteret kan være forskjellig fra hvilke lyder jeg bruker.

Så tar jeg med meg dette mønsteret tilbake til studio og inn i veven. Og når jeg vever så vever jeg med ståltråder, som gjør at jeg etterpå kan sette en lav strøm gjennom tekstilet og stålet.

Forteller:

På denne måten kan Pearla Pigao lade veven sin med den samme lyden hun brukte til å lage mønsteret du kan se i veven. Men for at verket skal bli komplett, trenger hun deg.

Pearla Pigao:

Verket fungerer som et instrument, og når du nærmer deg de tekstile flatene så kan du være med å spille på tekstilene. Jo nærmere du kommer jo høyere toner vil du generere. Og jo flere mennesker som beveger seg sammen nært tekstilene, jo høyere toner vil dere få.

Forteller:

Lurer du på hvordan dette kan høres ut? Det er bare en måte å finne ut det på – du kan få prøve selv!