Mumiebrun

Susie Wang

Transkripsjon

Forteller:

Dette er scenografien til teaterstykket Mumiebrun av Susie Wang. Scenen, en installasjon i seg selv, forestiller et gammelt museum, og overflatene er dekket av fake marmor i hvitt, grønt og mumiebrunt.

Fargen mumiebrun ble lagd ved å mose huden til egyptiske mumier. Nå er det forbudt å lage maling av døde mennesker, men fargen lever videre, i gamle malerier og, som her, i marmorimitasjon.

Historien, i stykket Mumiebrun, utspiller seg her i dette lille rommet - i et museum som akkurat nå står inni et stort museum. Alt ser ut til å være som vanlig, men så skjer det merkelige ting.

En dansk museumsvakt oppfordrer menneskene i rommet til å ta på de utstilte objektene, og hun ber besøkende om å se opp for det store hullet midt på gulvet. Det er meget dypt, sier hun.

En kvinne har mensen og setter et blodig avtrykk på en hvit marmorbenk. Museumsvakten klarer ikke å vaske det bort.

Menn kommer og går. En gravid kvinne ser etter barnefaren. Hun skvetter når hun ser avtrykket på benken. Jeg tåler ikke blod, sier hun og skriker.

Forestillingen Mumiebrun er den andre delen i Susie Wangs horrortrilogi om menneskenaturen. Den vil vises her flere ganger i løpet av utstillingsperioden. Sjekk programmet for mer informasjon. Og mens du venter på the real thing, kan du jo sette deg på tribunen og lage din egen forestilling.