Med Mine samlinger kan du opprette dine helt egne samlinger av verk fra Nasjonalmuseets samling. Slik fungerer det.

På Nasjonalmuseets nettsider kan du søke i over 50 000 objekter fra Nasjonalmuseets samling, laste ned høyoppløselige kopier og finne bakgrunnsstoff og inspirerende artikler.

Med tjenesten Mine samlinger kan du også opprette dine egne samlinger, med favoritter, tema du er interessert i eller relevante verk for dine studier. Her kan du skape ditt personlige område med samlingene akkurat du er mest opptatt av!

Opprette bruker

Alle verk du får opp i søk eller finner på andre sider i samlingen kan legges til i dine egne samlinger.

  • Klikk på "Logg inn"-knappen oppe til høyre, eller prøv å legge til et verk ved å trykke på hjerte-symbolet, og du får opp lenke til registrering av ny bruker.
  • Registrer deg med e-post eller Facebook. Velger du e-post får du en e-postmelding med bekreftelse du må klikke på for å verifisere. 

Du finner nå din side under brukernavnet øverst til høyre.

På din brukerside har du oversikt over dine samlinger, og kan

  • redigere navn og informasjonen om deg selv,
  • dele adressen til din brukerside for eksempel i sosiale medier,
  • slette brukeren.

Lage en samling

  • For å opprette en samling, velger du «Opprett ny samling».
  • Du kan også opprette en ny liste direkte fra et verk du vil legge til.
  • Velg så navn og evt. en beskrivelse av samlingen, og kryss av for om listen skal være privat (kun synlig for deg) eller åpen (synlig for alle, og klar til å deles).

På siden for denne samlingen kan du også endre navn og beskrivelse, og slette listen, ved å trykke på «Rediger» inne på selve samlingen.

Legg til flere verk i samlingen ved å gjennomføre et søk og trykke på hjertet på det aktuelle verket, før du velger hvilken samling du skal legge det til i.

Inne i samlingen kan du trykke på blyant-symbolet på hvert verk for å fjerne det fra listen.

Vil du endre rekkefølge på bildene?

  • Trykk på "Rediger" og "Endre rekkefølge" og dra bildene slik du ønsker det.
  • Første bilde bestemmer bakgrunnsfargen til hele listen.

Del samlingen eller hele brukersiden din ved å trykke på "Del" og lime inn URL-adressen der du ønsker.

Bli inspirert

Nå har du laget din første samling! Du kan legge til så mange samlinger og verk som du vil. Del med venner og bekjente i de kanalene du bruker. Du kan endre samlingen til privat/åpen også etter at den er opprettet. Les mer om Nasjonalmuseet håndtering av personlige data her.

Trenger du mer inspirasjon til å finne nye verk? På nasjonalmuseet.no/samlingen legges fortløpende nye lister fra andre besøkende ut, sammen med redaksjonelt stoff fra Nasjonalmuseet og tematiske innganger til samlingen. Bla og søk og kos deg!