Hans Hamid
Foto: Hans Hamid

Bli med på tegneverksted med Hans Hamid Rasmussen!

Hans Hamid Rasmussen er billedkunstner og arbeider med streken gjennom broderi. Han er interessert i forholdet mellom fotografi og broderi og kombinerer de to kunstneriske uttrykkene. Fotografiene har en personlig forankring og i serien Kasbah forteller bildene om hans bakgrunn fra hovedstaden i Algerie, der han bodde til han var seks år gammel.

I verkstedet får du selv tegne med tråd. Rasmussen har forberedt fotografier fra Kasbahen. Ved å sy mellom hull som er skåret i bildeflaten vil du kunne fortolke fotografiene og skape nye bilder. Kunstneren viser sin arbeidsmetode og fortelle om sin interesse for fotografi og broderi. Du lærer om tegning på en ny måte der streken er tråden og det hvite papiret er fotografiet.

Verkstedet passer godt både for deg som aldri har tegnet eller brodert før og for deg som har en del erfaring.

Streken

Dette tegneverkstedet er en del av serien Streken. Streken arrangeres av Nasjonalmuseet i samarbeid med forskjellige kunstnere som arbeider med tegning. På programmet for høsten 2021 står Halvor Harsem, Hans Hamid Rasmussen og Lena Walton Herfindal. Med denne serien ønsker vi at du skal få nye perspektiver på hva tegning er og kan være.