Fire dansere i et hvitt rom
Fra Jasper Siverts «Solo Show».
Foto: Jasper Siverts
  • 31. oktober 2020
  • Kunsthall Trondheim
  • 13.00–17.00

Velkommen til en opplevelse i krysningspunktet mellom billedkunst og bevegelse med Jasper Siverts i Kunsthall Trondheim!

I samarbeid med DansiT og Kunsthall Trondheim presenterer Nasjonalmuseet verket «Some things last a long time», framført av Siverts sammen med de fire trondheimsbaserte dansekunstnerne Nina Wollny, Marie Rechsteiner, Valentina Martínez Mariscal og Karen Hammervik Flø.

Siverts er en av kunstnerne som deltar i Nasjonalmuseets åpningsutstilling «Jeg kaller det kunst». I jakten på ny kunst til utstillingen, reiste museet land og strand rundt. Over tusen kunstnere søkte om å få bli med. Valget falt på nærmere 150 kunstnere.

I «Some things last a long time» tar Siverts utgangspunkt i kunstnerne som ble valgt ut, og gjenskaper verkene som kom med i utstillingen. Gjennom bevegelse og billedkunst vil han utforske grensene mellom det som er innenfor og det som er utelatt i utstillingen.

Kan vi ha minner av ting som ikke har skjedd ennå? Kan vi se for oss «Jeg kaller det kunst» med de utvalgte verkene?

Etter fremførelsen, kl. 17.15–18.15, inviterer vi til samtale mellom kunstner Jasper Siverts, danser Valentina Martínez Mariscal, kurator Nasjonalmuseet Lisa Bernhoft-Sjødin og kurator Kunsthall Trondheim Carl Martin Faurby. Samtalen åpner opp for en diskusjon rundt alt det publikum skulle lure på, enten om det er om Jasper Siverts' verk, det nye Nasjonalmuseet eller annet i kunstverden.

OBS. Det er begrenset med plasser under samtalen. For å delta, meld deg på her.

Arrangementet er gratis.

Jasper Siverts

Kunstner Jasper Siverts (f. 2000) kommer fra Oslo og jobber med koreografi innenfor en billedkunst-kontekst. Han tar i bruk bevegelse, handlinger og film for å stille spørsmål ved kollektivitet, den individuelle kroppen og gallerirommet. I utstillingene «kroppsliggjør» han ofte allerede eksisterende kunstobjekter.

Jasper Siverts opptreden i Trondheim gir et innblikk i hva han vil presentere når utstillingen «Jeg kaller det kunst» åpner i 2022.

Utdrag fra Jasper Siverts «Solo Show».

Arrangementsserien SIDESPRANG

SIDESPRANG er en arrangementsserie som finner sted i 2020–21 og er første del av Nasjonalmuseets åpningsutstilling «Jeg kaller det kunst». Fram til det nye museumsbygget står klart og utstillingen åpner i 2022, vil Nasjonalmuseet ta med seg kunstnere fra utstillingen til by og bygd i Norge og vise fram alt fra performance og konserter til samtaler og video. Siverts utstilling er tredje arrangement i høstens SIDESPRANG-program.

SIDESPRANG er støttet av Fritt Ord.

Utstillingen «Jeg kaller det kunst»

«Jeg kaller det kunst» er første utstilling som skal fylle hele Lyshallen når det nye Nasjonalmuseet åpner i 2022. Utstillingen blir den største presentasjonen av samtidskunst i Norge noensinne og viser verk av nærmere 150 kunstnere og kunstnergrupper. Verkene spenner fra maleri, foto, skulptur og tekstil, til musikk, video og performance. Men et fellestrekk er at ingen av kunstnerne er kjøpt inn av Nasjonalmuseet fra før. «Jeg kaller det kunst» utforsker hva som er utenfor og innenfor i kunsten, og hvorfor noen kunstverk er på museum og andre ikke.

Les mer om utstillingen «Jeg kaller det kunst» her