«Den tatoverte solen» av Shwan Dler Qaradaki, «The Only Story» av Uma Feed Tjelta og «Name my dream» av Mahlet Ogbe Habte
  • 20.–21. januar 2021
  • Tromsø

Velkommen til filmvisning med Nasjonalmuseet på Stortorget og digitalt under Tromsø Internasjonale Filmfestival!

 

Winter Cinema
21.01.21
18.30–19.30
(Dette arrangementet er flyttet fra onsdag 20. jan til torsdag 21. jan)
På med ulltøy, votter og vinterjakke. 21. januar inntar Nasjonalmuseet Winter Cinema på torget i Tromsø. Tre filmer av tre unike kunstnere vises etter hverandre fra kl.18. Les mer om filmene under.
Arrangementet er gratis og åpent for alle.


YouTube
21.01.21
00.01–23.59
Går du glipp av utevisningen, eller rett og slett ikke er i Tromsø, vises filmene også på YouTube. Den digitale visningen er del av TIFF Digital-program og tilgjengelig på YouTube i 24 timer. Da får du også møte kunstnerne og høre mer om dere tanker bak filmene. YouTube-visningen er gratis.

«The Only Story» av Uma Feed Tjelta

Den godtatte norske, lykkelige adopsjonshistorien står for fall. Her blir vi med Uma på reise til Sør-Korea, landet hun ble adoptert fra. 
Uma Feed Tjelta er utdannet skuespiller ved NSKI Høyskole og har jobbet som scenekunstner i en årrekke. 

«Den Tatoverte Solen» av Shwan Dler Qaradaki

Shwan forteller om sin relasjon til moren og oppfordrer tilskuerne til å revurdere visse oppfatninger om kvinner i Midtøsten.
Shwan Dler Qaradaki er en kunstner, opprinnelig fra Kurdistan. Arbeidene hans har vunnet en rekke priser og er blitt vist på både solo- og gruppeutstillinger i Norge og utlandet.

«Name My Dream» av Mahlet Ogbe Habte

Da Mahlet begynte å eksperimentere med små skjeletter liggende i vann for filmen sin, vekket det en sterk medfølelse i hennes ni år gamle sønn. I filmen «Name my dream» får vi se hvilke følger dette får for nettene hans.
Mahlet Ogbe Habte er en regissør, skribent og lydkunstner opprinnelig fra Eritrea-Etiopia.

Hva er SIDESPRANG?

SIDESPRANG er en arrangementsserie som finner sted i 2020–21 og er en forsmak på Nasjonalmuseets åpningsutstilling Jeg kaller det kunst. Fram til det nye museumsbygget står klart og utstillingen åpner i 2022, vil Nasjonalmuseet ta med seg kunstnere fra utstillingen til by og bygd i Norge.
Les mer om SIDESPRANG her.


Hva går utstillingen Jeg kaller det kunst ut på?

Jeg kaller det kunst er første utstilling som skal fylle hele Lyshallen når det nye Nasjonalmuseet åpner i 2022. Utstillingen utforsker hva som er utenfor og innenfor i kunsten og er den største presentasjonen av samtidskunst i Norge noensinne med verk av nærmere 150 kunstnere og kunstnergrupper.
Les mer om utstillingen her.