Mørkt rom med et kunstig tre i midten
Eventyrrommet i det nye Nasjonalmuseet.
Foto: Nasjonalmuseet / Frode Larsen
  • 2. desember 2021
  • Strømmes på Facebook og Youtube

Eventyrtegningene, som ble laget til de norske folkeeventyrene, er blant den mest folkekjære bildekunsten vi har. Erik Werenskiolds og Theodor Kittelsens prinsesser, troll og eventyrlige dyr har påvirket vår fantasi og bildeverden i 150 år.

Når Nasjonalmuseet åpner dørene i 2022 får du se noen av disse eventyrskikkelsene i et nytt eventyrrom, i tett samspill med malerier, skulpturer og tekstil. Målet har vært å skape en særegen ramme for publikums opplevelse av denne kulturskatten. Utstillingsdesignet bidrar til mystikk og trolsk skogsstemning.

I foredraget vil formidlingskurator Anna Carin Hedberg, samlingskurator Møyfrid Tveit og prosjektleder Elsebet Kjerschow fortelle om prosessen bak – fra de første ideene fram til ferdigstillelsen av det nye eventyrrommet.

Se foredraget her

Jobber ... Jobber ...

11. juni 2022 åpner det nye Nasjonalmuseet ved Aker Brygge. «Mot et nytt museum» inkluderer foredrag, samtaler og pop-up-utstillinger. Serien gir et innblikk i det faglige arbeidet som har foregått i kulissene, mens store deler av museet har vært stengt.

Se flere foredrag