Fra ustillingen «Lenge gikk vi uten lys». Rettstegningsutstilling i Kristiansand kunsthall. © Bjørneboe, Esther Maria/BONO
Foto: Kristin Ellefsen
  • 27. april 2021

Bli med på digitalt tegneverksted med kunstner og rettstegner Esther Maria Bjørneboe!

I dette verkstedet vil Bjørneboe vise ulike metoder hun bruker for å bli kjent med form, og hvordan hun utvikler og former et portrett. Du vil selv få anledning til å teste ut metodene, og stille spørsmål underveis. Du kan enten tegne etter modell (hvis du har mulighet til å få noen til å sitte for deg) eller du kan bruke et speil og ha ditt eget speilbilde som utgangspunkt for portrettet.

Bjørneboe er maler og tegner, og fokuserer mye på komposisjon og forenkling i kunsten sin. I arbeidet med tegning har hun ofte tatt utgangspunkt i noe konkret – i det hun ser. Hun bruker de forskjellige observasjons- og forenklings-teknikkene til å beskrive formen. 

Dette tegneverkstedet er en del av serien «Streken». «Streken» arrangeres av Nasjonalmuseet i samarbeid med forskjellige kunstnere som arbeider med tegning. På programmet for våren 2021 står kunstnerne Morten Kildevæld Larsen, Gelawesh Waledkhani, Esther Maria Bjørneboe og Øyvind Torseter. Med denne serien ønsker vi at du skal få nye perspektiver på hva tegning er og kan være.

Selvportrett © Bjørneboe, Esther Maria/BONO
Foto: Thomas Tveter