maleri av vann, fjell med snø, fugl på stein i vannet
Nikolai Astrup, «Fugl på sten» (utsnitt), mellom 1905 og 1914
Foto: Nasjonalmuseet / Dag A. Ivarsøy
  • 20. april 2021
  • Strømmes direkte på Facebook og YouTube
  • På engelsk

Meld deg gjerne på i Facebook-arrangementet.

Nikolai Astrups bilder forener natur og mystikk og får alt til å henge sammen med alt. Astrup var tett knyttet til hjemstedet Jølster på Vestlandet og mange av motivene hans er nære skildringer av naturen herfra. Han var også opptatt av japansk kunst, noe tresnittet «Fugl på sten» bærer preg av. 

Edvard Munch var den eneste norske kunstneren som også eksperimenterte med tresnitt rundt 1900. Hadde Munch og Astrup noen innflytelse på hverandre? Hvordan oppdaget Astrup den japanske tresnittmesteren Hokusai? 

Kari Greve er seksjonsleder for konservering i Nasjonalmuseet. Sammen med kurator formidling Lin Stafne-Pfisterer, tar hun deg her med tett på et av Astrups hovedverk: «Fugl på sten» og flere av kunstnerens verk fra Nasjonalmuseets samling.

Når vi sender direkte på Facebook og YouTube 20. april, kan du stille spørsmål om verket i kommentarfeltet, og vi vil gjøre vårt beste for å få spørsmålene besvart av ekspertene. 

Har du noe du vet at du vil spørre om? Send oss ditt spørsmål allerede nå

Arrangementet foregår på engelsk, men vil tekstes på norsk etter direktesendingen. Opptaket vil publiseres på YouTube. 

Tett på er en ny strømmeserie fra Nasjonalmuseet, hvor vi kommer tett på noen av høydepunktene i maleri- og tegningsamlingen.

Se opptak av arrangementet her!

Jobber ... Jobber ...