Halvveis knust bil med en stor stein på taket
Jimmie Durham, «Stone Top», 2003 © Oskar Andersen
Foto: Oskar Andersen
  • 1. oktober 2021–24. april 2022
  • Teknisk museum
  • Familievennlig

Åpningstider Teknisk museum:

Tirsdag–fredag: 09–16
Lørdag/søndag: 11–18
Mandager er museet stengt*
*Unntak: mandag i høst- og vinterferien.

Adresse

Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Til tross for at sandkorn er bittesmå, kan det skape trøbbel når de kommer inn i maskineriet. Det kan være irriterende og frustrerende, men også nyttig å oppdage at ikke alt går knirkefritt. Det tvinger oss til å stoppe opp, rense systemet og starte på nytt. Iblant kan det faktisk være det lille kornet som får oss til å se virkeligheten fra et nytt perspektiv.

I samarbeidsutstillingen Sand i maskineriet skapes uventede møter mellom kunst og teknologi. Verk fra Nasjonalmuseets samling har sneket seg inn i Teknisk museums egne utstillinger og fungerer som stille kommentarer eller som støy til temaene som presenteres.

Hvilke verk som er fra Nasjonalmuseets samling er kanskje ikke så lett å oppdage. Vi inviterer derfor alle til å bli med på kunstjakt på museet, hvor du kan vinne flotte premier. Du kan delta på konkurransen gjennom hele utstillingsperioden. 

Utstillingen er kuratert av Teknisk museum og Nasjonalmuseet.

Jobber ... Jobber ...

Kunstnere i utstillingen

Rolf Groven, Karl Erik Nilsen, Ola Enstad, Elena Engelsen, Wenche Gulbransen, Bjørn Bjarre, Børre Larsen, Pushwagner, Allora & Calzadilla, Jimmie Durham, Terje Bergstad, Marianne Heier, Kjartan Slettemark, René Buthaud, Lin Wang, Maia Urstad, Yngvild Fagerheim, Eline Medbøe, Irene Nordli.

Kunsten kommer hjem

Sand i maskineriet inngår i «Kunsten kommer hjem», Nasjonalmuseets program for 2021. I løpet av året inviteres publikum til å oppleve sentrale verk fra museets samling på visningssteder som Kunstnernes Hus, Blaafarveværket, Dronning Sonja KunstStall og Teknisk museum. Flere kjente verk vil også dukke opp på uventede steder rundt omkring i landet.

Presseomtale

– I stedet for at kunsten har fått et rom for seg selv, er den spredt utover i etasjene, med stort hell.

Morgenbladet 08.10.21 (papirutgave)

– Kunstjakt på Teknisk museum.

Distriktsnyheter Oslo og Viken 06.10.21 (ca. 10:00)