Hannah Ryggen, «Morgengry» (utsnitt), 1936 © Ryggen, Hannah/BONO
Foto: Nasjonalmuseet

De siste ti årene har det vært en oppsiktsvekkende bred interesse for billedveverens arbeid, både nasjonalt og internasjonalt.

I kveldens foredrag møtes de to kuratorene Marit Paasche og Øystein Ustvedt for å dypdykke i Ryggens kunstnerskap, undersøke relevansen hun har i vår tid og plassen hun får i det nye museet.

Marit Paasche har tidligere kuratert «Det menneskelige mønster» i Kunsthall Oslo, der Ryggen ble brakt i dialog med andre kunstnere, og «Hannah Ryggen. Woven Manifestos» i Schirn Kunsthalle i Frankfurt. Paasche har også publisert den kritikerroste biografien «Hannah Ryggen. En fri».

Øystein Ustvedt var kurator for den store utstillingen «Verden i veven» som ble vist i Nasjonalgalleriet sommeren 2015.

Vi forventer stort oppmøte, og anbefaler deg å være tidlig ute.

Gratis adgang. Velkommen!

Foredraget blir strømmet på Facebook, og publisert på YouTube i etterkant.

I 2021 åpner det nye Nasjonalmuseet ved Aker Brygge, men allerede i fjor høst startet nedtellingen. «Mot et nytt museum»-serien vil gjennom foredrag, samtaler og pop-up-utstillinger gi et innblikk i det faglige arbeidet som har foregått i kulissene, mens store deler av museet har vært stengt.

Finn flere foredrag.