1800-talls innredning med lysekrone, grønn tapet, bord og stoler
Ballsalen i Solliløkken, her som museumskafé i Kunstindustrimuseet.
Foto: Nasjonalmuseet / Frode Larsen

Da tre rom fra et norsk 1800-talls borgerhjem på Solli i Oslo ble gjenreist i Kunstindustrimuseet i 1941, skulle de represente stilinteriører fra norsk empire. Senere tjente rommene som museumskafé.

I 2021 gjenskapes det største rommet som et utstillingsobjekt i det nye museet. Men hva er det egentlig som gjenskapes? Bli med når Solli-interiørene settes under lupen i kunsthistoriker og samlingsmedarbeider Peder Valles foredrag.

Vi forventer stor pågang og anbefaler deg å være tidlig ute.

Foredraget vil bli streamet på Facebook, og publisert på Youtube i etterkant.

Gratis adgang. Ingen påmelding. Velkommen!

I 2021 åpner det nye Nasjonalmuseet ved Aker Brygge, men allerede i fjor høst startet nedtellingen. «Mot et nytt museum»-serien vil gjennom foredrag, samtaler og pop-up-utstillinger gi et innblikk i det faglige arbeidet som har foregått i kulissene, mens store deler av museet har vært stengt.

Finn flere foredrag.