Maleri av en kvinne som leser brev i lyset fra lampe med rød skjerm.
Harriet Backer, «Aften, interiør» (utsnitt), 1890
Foto: Børre Høstland / Nasjonalmuseet

Påmelding kommer.

Store solopresentasjoner i museale samlingsutstillinger har tradisjonelt vært forbeholdt mannlige kunstnere. I det nye Nasjonalmuseet brytes trenden med et eget rom viet Harriet Backer, en av Norges største malere. Kurator Vibeke Waallann Hansen tar for seg Backer-rommets hva, hvorfor og hvordan, med et særlig blikk på rommene kunstneren selv valgte å male.

Arrangementet er gratis, men for at vi skal vite hvor mange som kommer, må du bestille billett i forkant. Velkommen!

Foredraget strømmes direkte på museets Facebook-side. Foredraget vil publiseres på YouTube i etterkant.

I 2022 åpner det nye Nasjonalmuseet ved Aker Brygge. Gjennom en serie foredrag, samtaler og pop-up-utstillinger, kalt Mot et nytt museum, vil vi gi et innblikk i det faglige arbeidet som har foregått i kulissene, mens store deler av museet har vært stengt.

Finn flere foredrag.