• 8. juli 2022
  • Nasjonalmuseet – Trappa ved biblioteket
  • 17–19

Velkommen til lansering og lesning av publikasjonene og bøkene i «Jeg kaller det kunst»

I «Jeg kaller det kunst», leter vi og tøyer og strekker i samtidskunsten, for å vise deg så mange former kunsten kan ta. At bøker er samtidskunst for eksempel.

Fredag kl. 17 kan du møte og høre kunstnerne selv lese fra deres verk. Fra kl 18.30 kan du oppleve intimlesinger fra noen av dem i Goro Tronsmos installasjon med den gule veggen i Lyshallen.

Med:

• NO MORE OUCHIES (2022) Kunstner: Agatha Wara
  • Slippery (2022) Kunstner: Scott Elliot
  • TRANS (2022) Kunstner: Jim Særnblom
  • Fifty/fifty (2022) Kunstner: Morten Langeland

Hva er Sen Fredag?

Hver fredag skjer det noe i «Jeg kaller det kunst» – vi kaller det Sen Fredag. Programmet starter fra kl 17.00 og vil alltid være en performance fra en av kunstnerne invitert til utstillingen. Få med deg performanceprogrammet hver fredag gjennom hele utstillingsperioden.

Om «Jeg kaller det kunst»

«Jeg kaller det kunst» er tidenes mønstring av samtidskunst i Norge og utforsker hva som er utenfor og innenfor i kunsten. Utstillingen står i Lyshallen fra 11. juni til 11. September.