Carroll Dunham, «Shadows #2», 1989 © Dunham, Carroll/BONO
Foto: Nasjonalmuseet / Andreas Harvik
  • 8. februar 2023
  • Nasjonalmuseet – Studiesal grafikk og tegning
  • 14.00–16.00

I forbindelse med utstillingen «Carroll Dunham. Hvor er jeg? Grafikk 1985–2022» i Nasjonalmuseet, får du smugtitte i mappene med grafiske trykk som museet har fått i gave av kunstneren. Sammen med nylig innkjøpte tegninger av den indiske kunstneren Tuda Muda, blir menneskekroppen belyst fra et visuelt lekent perspektiv, som står i en forfriskende kontrast til samtidskulturens overfladiske iscenesettelser av det ytre.  

Dunham er internasjonalt kjent for sine malerier, tegninger og grafiske verk. Siden midten av 1980-tallet og frem til i dag har han utforsket ulike teknikker som litografi, etsning, linosnitt, tresnitt og silketrykk. Dunham har vært knyttet til flere av de viktigste grafiske verkstedene i USA.

Tuda Muda har en master fra Kunstakademiet i Trondheim, der hun også bor og arbeider. I 2022, året etter endt utdanning, viste hun fram 20 tegninger på STANDARD (OSLO) hvor hun tok utgangspunkt i sin egen kropp, som hun framstilte i ulike fordreide og forvridde formasjoner, som om den var i ferd med å gå i oppløsning.

Hver onsdag mellom kl. 14.00 og 16.00 får du mulighet til å bli kjent med grafikk og tegning fra Nasjonalmuseets samling. I Studiesalen kommer du tett på originale verk av kunstnere som Francisco de Goya, Edvard Munch, Max Klinger, Kähte Kollwitz, Anna Eva Bergman og Lotte Konow Lund.   

Arrangementet krever ingen påmelding. For å delta må du ha gyldig inngangsbillett til Nasjonalmuseet.  

Velkommen innom!