Foto: Wu Tsang, WILDNESS, 2012 (still); courtesy of Electronic Arts Intermix
  • 28. mars 2023
  • Nasjonalmuseet - Auditoriet
  • Kl. 18.00-20.00

Filmen «Wildness» er en er en fortelling om Silver Platter, en skeiv klubb som ble etablert i Los Angeles tidlig på 1960-tallet. Klubben ble et viktig frirom både for det latinske og skeive miljøet i byen. I filmen dokumenterer kunstneren og filmskaperen Wu Tsang hvordan klubben og miljøet som oppsøkte den endret seg etter at den opprinnelige eieren døde. 

Filmvisningen er i auditoriet i Nasjonalmuseet og introduseres av Pedro Leal, antropolog, filmprodusent og klubbpromotør.

Om filmskaperen

Wu Tsang (1982) er en amerikansk kunstner og filmskaper som bor og arbeider i Los Angeles. Skeiv historie og virkelighet, samt skillet mellom offentlig og privat, er temaer som går igjen i Tsangs kunstnerskap. 
Arbeidene til Tsang har tidligere blitt vist på ledende kunstinstitusjoner som Tate Modern i London og New Museum i New York. Tsang har også deltatt på Liverpool-biennalen, Whitney-biennalen og Gwangju biennalen.

Motstrøms

Visningen er en del av Motstrøms, en filmserie der Nasjonalmuseet viser filmer som underholder, utfordrer og sprenger grenser. Her kan du oppleve både klassikere innen skeiv film og nye filmer i grenseland mellom kunst og kinofilm. 

Tekniske detaljer

Regissør: Wu Tsang 
Land: USA 
År: 2012 
Lengde: 74 min 
Språk: Engelsk og spansk