Funkisvilla i snølagthage
Villa Stenersen
Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli

Det er påbudt med munnbind i situasjoner hvor vi ikke kan holde en meter avstand. Munnbind vil være tilgjengelig. Barn trenger ikke bruke munnbind.

Ta en pause fra juleforberedelsene og besøk Villa Stenersen, glasshuset som nå i mørketiden er ekstra koselig.

Villa Stenersen ble tegnet av Arne Korsmo og regnes som en av de mest sentrale bygningene innen norsk funksjonalisme. 

Huset er et av Korsmos mest kjente arbeider, og ble tegnet på oppdrag fra kunstsamleren og finansmannen Rolf E. Stenersen i 1937–1939. Villaen er fredet av Riksantikvaren, og det pågår en gradvis restaurering av huset tilbake til opprinnelige farger og materialer.

Mellom kl. 12 og 13 kan du oppleve huset på egenhånd.

Kl. 13, 14 og 15 er det omvisning i tre etasjer, garasje, i hagestuen, trapperommet, stuen/gallerisalen, badet og hovedsoverommet.

Det er en maks begrensning på 10 personer per omvisning.

Kom gjerne innom kun for å leke i hagen også!

Gratis inngang.

Finn fram til Villa Stenersen:

T-bane linje 1 (Frognerseteren) til Vinderen eller 2 (Østerås) eller 3 (Kolsås) til Borgen stasjon. Det tar ca. 10 min. å gå fra t-banestoppene til villaen. Villaen ligger i enden av en liten stikkvei inn fra Tuengen allé. NB: En kommer seg ikke fram via Borgenveien.
Eventuelle besøkende med bil har dessverre ikke anledning til å kjøre inn eller parkere på eiendommen, men må stoppe/parkere i Tuengen allé.

Tilgjengelighet

Villaen er dessverre vanskelig tilgjengelig for noen. Det er trapp ute og inne med håndleder, og det er tilgang for rullestol som er smalere enn 90 cm til 1. og 2. etasje med assistanse fra ansatt i villaen.