Grafikk og tegninger studeres med forstørrelsesglass
Grafikk og tegninger studeres med forstørrelsesglass
Foto: Nasjonalmuseet / Andreas Harvik

I studiesalen kan du komme tett på tegning og grafikk fra Nasjonalmuseets samling.

Nasjonalmuseets samling av grafikk og tegning består av over 50 000 verk. Samlingen representerer et bredt spekter av kunstverk på papir, som tresnitt av Albrecht Dürer, etsninger av Francisco de Goya, kostymestudier av Adolph Tidemand, akvareller av Charlotte Wankel, tegninger av Ane Mette Hol og litografier av Britta Marakatt-Labba.

I studiesalen får du se verk fra magasinet etter eget ønske. I forkant av besøk anbefaler vi å ta en titt i den digitale samlingen, der omtrent halvparten av verkene fra samlingen av grafikk og tegning er publisert.

Både enkeltpersoner og grupper er velkommen i Studiesalen for å se verk fra magasinet etter avtale. Åpningstidene er tirsdager, onsdager og torsdager mellom 10 og 16.

Send forespørsel om besøk

Person sitter og studerer grafikk
Foto: Nasjonalmuseet / Andreas Harvik

Pop-up-utstillinger og arrangementer

Onsdager mellom kl. 15 og 17 får publikum muligheten til å bli kjent med samlingen gjennom dagsaktuelle pop-up utstillinger, kunsthistoriske dypdykk eller små overraskelser som vi henter fram fra magasin. Arrangementene er åpne for alle. For å delta trenger du gyldig inngangsbillett til Nasjonalmuseet.

Følg med på Nasjonalmuseets nettsider og i sosiale medier.

Send oss gjerne en e-post om det er noe du lurer på om studiesalen eller grafikk og tegning i Nasjonalmuseet.

Kontakt oss her

studiesalen.grafikkogtegning@nasjonalmuseet.no