«Harriet Backer. Hvert atom er farge», med musikk av Agathe Backer Grøndahl

Gjennom denne lytteturen presenterer Kode Harriet Backers kunst i møte med musikken til hennes søster, komponisten Agathe Backer Grøndahl. Musikken var viktig for Harriet Backer, som mente at fargene skulle klinge som i en akkord. Å sette disse kunstnerskapene i sammenheng gir en sterkere følelse av nettopp klangen i maleriene og fargene i musikken.

Agathe Backer Grøndahl hører til de fremste komponistene i norsk musikkhistorie. Hun er særlig kjent for sine rundt 400 pianostykker og sanger, og var også en av sin tids store pianovirtuoser. Musikken hennes er preget av uttrykksfulle klangfarger, emosjonell kraft, sjarm og iørefallende melodier. I likhet med Harriet Backers malerier kan flere av hennes stykker beskrives som impresjonistiske øyeblikksbilder. Hun var en nær venn av Nina og Edvard Grieg, som begge satte kunsten hennes svært høyt. Kode arbeider langsiktig med å løfte Backer Grøndahls kunstnerskap.

Opptakene er spilt inn live på Troldhaugen med pianist Christian Grøvlen (direktør for musikk og komponisthjemmene ved Kode).