Oda Krohg, «Japansk lykt» (utsnitt), 1886.
Foto: Nasjonalmuseet
  • 16. mars 2021
  • Strømmes direkte på Facebook og YouTube
  • På engelsk

Oda Krohg (1860–1935) ble tidlig anerkjent som kunstner i en tid hvor dette ikke var så vanlig for kvinner. Hun er kanskje kjent for mange for sin alternative livsstil, ekteskapet med den norske realismens «far»; Christian Krohg, og er blant annet blitt omtalt som «bohemprinsessen».

Som mange kvinner i kunsthistorien har hennes personlige historie mange ganger overskygget det hun utrettet som kunstner. Nasjonalmuseet samling viser at Oda Krohg var tidlig ute med å avbilde både nordiske og internasjonale tendenser i kunsten.

Anne Wichstrøm er professor i kunsthistorie og har gjennom sin forskning på kvinner i norsk kunsthistorie løftet frem Oda Krohg som en av sin tids mest sentrale kunstnere. Sammen med kurator Ingvild Hammervoll, tar hun deg her med tett på et hovedverk: Japansk lykt (1886), og flere av kunstnerens verk fra Nasjonalmuseets samling.

Når vi sender direkte på Facebook og YouTube 16. mars, kan du stille spørsmål om verket i kommentarfeltet, og vi vil gjøre vårt beste for å få spørsmålene besvart av ekspertene.

Har du noe du vet at du lurer på allerede? Send oss ditt spørsmål allerede nå. Du kan stille spørsmål på norsk eller engelsk.

Arrangementet foregår på engelsk, men vil tekstes på norsk etter direktesendingen. Opptaket vil publiseres på YouTube.

Meld deg gjerne på i Facebook-arrangementet.

Tett på er en ny strømmeserie fra Nasjonalmuseet, hvor vi kommer tett på noen av høydepunktene i maleri- og tegningsamlingen.

Les mer om Oda Krogh i samlingen

Se opptaket fra arrangementet her:

Jobber ... Jobber ...