Illustrasjonsfoto.
Foto: Tormod Midtbø
  • 11.–12. juni 2022
  • Miniøya
  • Familievennlig
  • Utendørs

Velkommen inn i Regnbueskogen – et fargerikt og inkluderende univers hvor man kan utforske og være akkurat den man vil. Her blir trær blir til dansere og dansere blir til trær. De svaier i vinden, nynner og hvisker, og stiller spørsmål som utfordrer normer.

I skogens trær og lianer henger det poetiske tekster som danserne bruker som utgangspunkt for bevegelse og koreografi, og som utvider barnas forståelse av det de opplever i møte med kunstverket. 

Skogen er laget av gjenbrukstekstiler, og ble opprinnelig satt opp som en regnskog i anledning Miniøya i 2016. Dette året var fokuset på avskoging og palmeolje. Noen år senere ble den forvandlet til en havskog hvor man kunne lære om havet og møte biologer. 

Miniøya

Miniøya er Norges største kulturfestival for barn, med et program som består av musikk, dans, teater, litteratur, disko og aktiviteter. 

Skeivt kulturår 2022

Regnbueskogen inngår i Nasjonalmuseets program under Skeivt kulturår 2022. Med Skeivt kulturår markerer Nasjonalmuseet og andre kulturaktører at det i 2022 er 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge.

Medvirkende

Koreografer og tekstforfattere
Tormod Midtbø, Mariko Miyata-Jancey

Utøvere
Sarah Louise Fischer Luckow, Jonathan Ibsen, Carl Joseph Aquilizan 

Kostymedesigner
Karianne Caspara Haag