Adolph Tideman og Hans Gude, «Brudeferd i Hardanger» (utsnitt), 1848
Foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland
  • 24. juni 2021
  • Oslo Pride House

Adolph Tidemand og Hans Gudes «Brudeferd i Hardanger» (1848) er et av Nasjonalmuseet og Norges aller mest kjente og ikoniske kunstverk. Nå er maleriet på en reise gjennom alle landets fylker, og siste stopp på turneen blir på Pride House! 🏳️‍🌈

Tone Hellesund, professor på UiB, og Lin Stafne-Pfisterer fra Nasjonalmuseet snakker om ekteskapets historie; fra tiden da «Brudeferd i Hardanger» ble malt og fram til i dag.

Digitalt oppmøte

Arrangementet strømmes direkte på Nasjonalmuseets Facebook og YouTube.

Fysisk oppmøte

Vi kan ta imot 86 personer på Youngs.
Det vil ikke være forhåndsbooking på disse billettene.
Innslipp starter ca 20 minutter før.
En trenger ikke koranasertifikat for å komme inn på arrangementer som foregår på Pride House/Youngs.

Oslo Pride

Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. En ti-dagers festival hvor alle kan være akkurat den de er. I år kan du oppleve nye, hybride Oslo Pride både fysisk i hovedstaden og digitalt.

Brudeferden gjennom landet

«Brudeferd i Hardanger» har vært ute på en helt spesiell reise gjennom alle landets fylker. På denne norgesturnéen har folk i vidt forskjellige livssituasjoner og aldre fått intime møter med verket. Maleriet har blant annet besøkt en barneskole i Trøndelag, et sykehjem i Narvik, et flyktningmottak i Hå, og de innsatte i Halden fengsel. Målet var å gi publikum her nære møter med kunstverket. Turneens siste stopp blir en feiring av Pride!

Se strømmingen 24. juni fra kl. 15.30 her

Jobber ... Jobber ...