Munthe, Gerhard, Trollebotten
Gerhard Munthe, «Trollebotten», 1892
Foto: Nasjonalmuseet / Jacques Lathion
  • 27. mai–29. august 2021
  • Teknisk Museum

Opplev kunstneren og designpionéren Gerhard Munthe på Teknisk Museum i sommer.

Gerhard Munthe (1849–1929) tolket norske folkeeventyr og sagn, men var også inspirert av japanisme og art-nouveau. Han var en enormt produktiv kunstner, som dekket de fleste felt innenfor kunstindustrien. Munthe blir sett på som Norges første industridesigner og vakte i sin tid oppsikt i både inn- og utland.

Totalt ni originalverk er med i utstillingen, blant annet Eventyrstolen (1898), som opprinnelig sto i Eventyrværelset på Holmenkollen Turisthotell.

I tillegg til flere originale akvareller, får du se en rekke fotografier av Munthes viktigste romdekorasjoner. Bli bedre kjent med kunstnerens eget hjem, Leveld på Lysaker, Strand gård i Numedal og Håkonshallen i Bergen. Du får også se fargerike veggmalerier, glassmalerier, møbler og smijernsarbeider. Bli med inn i den rike fantasiverdenen til en av de mest radikale art nouveau-kunstnerne i Europa rundt århundreskiftet!

Utstillingen er i regi av Nasjonalmuseet og er kuratert av seniorforsker i Nasjonalmuseet, Widar Halén, i samarbeid med gjestekurator og kunsthistoriker Jan Kokkin. Formidlingsprogrammet er kuratert av kurator formidling Helga Gravermoen. Utstillingsdesignet er utført av Torsteinsens Design.

Vi håper på fysisk åpning av utstillingen, så fremt smittevernreglene i Oslo tillater det.

Utstillingen har tidligere vandret landet rundt, med stopp i nord, sør, vest og øst.

Les mer om booking av utstillingen til ditt galleri og se hele turneen her.

Les mer om utstillingen og se formidlingsmateriellet her.

Se Facebook-arrangementet her og sett deg som interessert for å få oppdateringer om utstillingen.