Munthe, Gerhard, Trollebotten
Gerhard Munthe, «Trollebotten», 1892
Foto: Nasjonalmuseet / Jacques Lathion
  • 28. mai–29. august 2021
  • Teknisk Museum

Åpningstider

Fram til 19. juni:
Mandag: Stengt
Tirsdag–fredag: 09–16
Lørdag/søndag: 11–18

19. juni til 15. august:
Alle dager 11–18

Adresse

Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Opplev kunstneren og designpionéren Gerhard Munthe på Teknisk Museum i sommer.

Gerhard Munthe (1849–1929) tolket norske folkeeventyr og sagn, men var også inspirert av japanisme og art-nouveau. Han var en enormt produktiv kunstner, som dekket de fleste felt innenfor kunstindustrien. Munthe blir sett på som Norges første industridesigner og vakte i sin tid oppsikt i både inn- og utland.

Totalt ni originalverk er med i utstillingen, blant annet Eventyrstolen (1898), som opprinnelig sto i Eventyrværelset på Holmenkollen Turisthotell.

I tillegg til flere originale akvareller, får du se en rekke fotografier av Munthes viktigste romdekorasjoner. Bli bedre kjent med kunstnerens eget hjem, Leveld på Lysaker, Strand gård i Numedal og Håkonshallen i Bergen. Du får også se fargerike veggmalerier, glassmalerier, møbler og smijernsarbeider. Bli med inn i den rike fantasiverdenen til en av de mest radikale art nouveau-kunstnerne i Europa rundt århundreskiftet!

Se utstillingen virtuelt i 3D her

Jobber ... Jobber ...

Utstillingen er i regi av Nasjonalmuseet og er kuratert av seniorforsker i Nasjonalmuseet, Widar Halén, i samarbeid med gjestekurator og kunsthistoriker Jan Kokkin. Formidlingsprogrammet er kuratert av kurator formidling Helga Gravermoen. Utstillingsdesignet er utført av Torsteinsens Design.

Utstillingen har tidligere vandret landet rundt, med stopp i nord, sør, vest og øst.

Les mer om utstillingen og se formidlingsmateriellet her.