Kabakov, Ilya, Søppelmannen (Mannen som aldri kastet noe)
Søppelmannen (Mannen som aldri kastet noe)
Foto: Nasjonalmuseet / Morten Thorkildsen
  • 25. november 2020
  • 17–18
  • Begrenset antall plasser

Avlyst. Ny dato kommer.

Dette foredraget er dessverre avlyst og vil heller ikke strømmes. Vi beklager dette. Det vil komme en ny dato for dette foredraget.

Velkommen til foredrag om Søppelmannen, ved kunsthistoriker og kurator, Ingvild Krogvig.

Kort etter at den russiske kunstneren Ilya Kabakov flyttet til Vesten, presenterte han en serie med rominstallasjoner som tok utgangspunkt i livene til ti fiktive beboere i en russisk kommunalka.

Et av verkene er Søppelmannen (Mannen som aldri kastet noe), som i 1995 ble bygget opp som en permanent installasjon i Museet for samtidskunst. For Kabakov var søppel «substansen av det Sovjetiske livet».

I disse dager bygges installasjonen, med sine mange hundre gjenstander, skisser, tekster og møbler, opp igjen i det nye Nasjonalmuseet. Hvilke endringer er gjort? Hvordan virker Søppelmannen i dagens virkelighet av massekonsum og søppel? Og i hvilken grad kan installasjonen sees som historiefortelling om et imperium som forsvant?

Arrangementet er kun for Nasjonalmuseets Venner.

Praktisk informasjon

Husk at du må være medlem i Nasjonalmuseets Venner for å kunne delta, og at du kan registrere kun én billett til deg selv. Det er begrenset antall plasser på våre arrangementer, og dessverre ikke mulig å ta med en gjest.

Alle besøkende blir bedt om å overholde de nasjonale føringene for smittevern. Det vil være hånddesinfeksjon tilgjengelig ved inngangen.

Mot et nytt museum

I 2022 åpner det nye Nasjonalmuseet ved Rådhusplassen i Oslo, men allerede i fjor høst startet nedtellingen. «Mot et nytt museum»-serien vil gjennom foredrag, samtaler og pop-up-utstillinger gi et innblikk i det faglige arbeidet som har foregått i kulissene, mens store deler av museet har vært stengt.