Foto: Peter von Kant av François Ozon. © Carole Bethuel.
  • 28. februar 2023
  • Nasjonalmuseet – Auditoriet
  • Kl. 18.00–20.00

«Peter von Kant» er en underholdende nytolkning av Rainer Werner Fassbinders film «Petra von Kants bitre tårer», en klassiker innen skeiv film fra 1972. 

Om filmen

Etter et vondt brudd blir den suksessrike filmregissøren Peter von Kant hodestup forelsket i den lovende, unge skuespilleren Amir, og inviterer han til å flytte inn i leiligheten sin. Men når Amir oppnår rask berømmelse, begynner forholdet å slå sprekker. Med den stumme assistenten Karl som vitne, utspiller det seg et stort drama i leiligheten.  

Handlingen i «Peter von Kant» har åpenbare fellestrekk med «Petra von Kants bitre tårer». Men i kontrast til Fassbinders klassiker, der hovedkarakteren er en kvinnelig motedesigner, er de sentrale karakterene i Ozons film, spilt av menn.

Om regissøren

François Ozon er en av Frankrikes ledende filmskapere. Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd med den mørke komedien «8 Women» i 2002. Siden den gang har han produsert filmer som «The Swimming Pool» (2003), «Ved Guds Nåde» (2018) og «Sommeren 85» (2020). Han har også tidligere latt seg inspirere av Fassbinder, som i filmen «Vanndråper på brennende sten» (2000). 
Med «Peter von Kant» åpnet Ozon den 72. utgaven av Berlin International Film Festival. 

Motstrøms

Visningen er en del av Motstrøms, en filmserie der Nasjonalmuseet viser filmer som underholder, utfordrer og sprenger grenser. Her kan du oppleve både klassikere innen skeiv film og nye filmer i grenseland mellom kunst og kinofilm. 

Tekniske detaljer

Regissør: François Ozon 
Land: Frankrike 
År: 2022 
Lengde: 1 t 25 min  
Språk: Fransk og tysk 
Undertekst: Norsk