Pablo Picasso, «Det enkle måltid», 1904
Foto: Nasjonalmuseet/ Knut Øystein Nerdrum
  • Nasjonalmuseet – Studiesal grafikk og tegning
  • 3. og 10. mai 2023 kl. 14.00–16.00

I år er det femti år siden Pablo Picasso gikk bort. Dette markeres med flere utstillinger rundt om i verden. Han var en av det tjuende århundrets mest produktive, sentrale, omdiskuterte og myteomsuste bildekunstnere.

Visste du at Nasjonalgalleriet i Oslo var en av de første kunstmuseene i verden som kjøpte arbeider av Picasso? Og at Nasjonalmuseet i dag har en samling på over fem hundre arbeider av denne modernismens framskutte fanebæreren? Et av kunstnerens papirverk er fra hans karakteristiske melankolske «blå» periode, mens andre viser kubistiske formeksperimenter, abstraherte figurkomposisjoner, scener med politiske undertoner og heftige, erotisk ladde tablåer.  

I denne pop-up-utstillingen får du et eksklusivt møte med Nasjonalmuseets Picasso-verk.

Arrangementet er gratis, men du trenger inngangsbillett til museet. Velkommen!

Om du vil ha mer av Picasso er kanskje Spania eller USA verdt å undersøke. I sommer vil Prado-museet i Madrid ta for seg forholdet mellom Picasso og El Greco. I New York vil det i Guggenheim Museum ses nærmere på hans tidlige fase, mens Brooklyn Museum fokuserer på relasjonen mellom Picasso og feminismen. Les mer  om feiringen av Picasso her

Hver onsdag mellom kl. 14 og 16 får du mulighet til å bli kjent med grafikk og tegning fra Nasjonalmuseets samling. I Studiesalen kommer du tett på originale verk av kunstnere som Francisco de Goya, Edvard Munch, Max Klinger, Kähte Kollwitz, Anna Eva Bergman og Lotte Konow Lund.