Foto: Nasjonalmuseet / Frode Larsen
  • 27. februar 2024 kl. 13.30–14.00 og 17.30–18.00
  • Nasjonalmuseet

Velkommen til omvisning om den anerkjente arkitekten Sverre Fehn! Her kan du få innblikk i to av hans tidligste byggverk – utstillingspaviljongene i Brussel og Venezia. Disse byggene var oppsiktsvekkende i hans samtid og gav han internasjonal anerkjennelse tidlig i karrieren. 

Fehn skrev: «Å bygge et museum for bildende kunst er historien om kampen med lyset». Han var opptatt av hvordan arkitektur kunne skape en ideell ramme for å vise kunst. 

Omvisningene holdes av kurator formidling Anne Qvale. Oppmøte i rom 77 i andre etasje i samlingspresentasjonen i Nasjonalmuseet. Første til mølla-prinsippet gjelder. Arrangementet er inkludert i inngangsbilletten til museet. 

Dypdykk 

Ønsker du å bli godt kjent med et kunstverk eller et tema i en utstilling? Bli med på en Dypdykk-omvisning hvor du kan få dypere forståelse for kunst, arkitektur og design! 

Ønsker du kun et overblikk? Nasjonalmuseet tilbyr også «Nysgjerrig på»: omvisninger som gir en enklere oversikt over et kunstnerskap, noen kunstverk eller et tema.  

Se alt som skjer i Nasjonalmuseet her