En abstrakt maleri henger på en lys vegg.
Vasilij Kandinskij, «Lineært og bøyet», 1935 © Sparebankstiftelsen, Billedkunstsamlingene
Foto: Nasjonalmuseet / Børre Høstland
  • 6. august 2024 kl. 13.00–13.45
  • Nasjonalmuseet

Bli med på babyomvisning i Nasjonalmuseets samlingspresentasjon og få en introduksjon til utvalgte kunstverk fra perioden 1900–1960!

I denne omvisningen kan du få innsikt i hvordan norske og internasjonale kunstnere i denne perioden tok i bruk sterke farger og en råere motivgjengivelse, i sin søken etter nye kunstneriske uttrykk. Sentrale temaer i omvisningen er mellomkrigstidens reaksjoner på krig og modernisering og den abstrakte kunstens gjennombrudd etter andre verdenskrig.

Omvisningen er gratis. Besøkende må ha gyldig inngangsbillett til Nasjonalmuseet for å kunne delta. Oppmøte i ved inngangen til rom 1. Barnevogner kan parkeres i Nasjonalmuseets underetasje.

I etterkant er det også mulighet for å bli igjen, gi mat og stelle barnet i egnede lokaler. Vi anbefaler å ha med bæresele. Ta kontakt med en museumsvert om du trenger bistand når du kommer til museet. 

Babyomvisninger

Den første tirsdagen i måneden kan du bli med på babyomvisning i Nasjonalmuseet. Omvisningene er lagt til rette for omsorgsgivere i permisjon som ønsker kulturelt påfyll.