«Kveldsmat» er arenaen for tverrfaglige perspektiver og dypdykk i den nynordiske bevegelsen. Hvordan kom den nye nordiske matbevegelsen til Norge?

Esben Holmboe Bang fra restaurant Maaemo forteller om hvordan det var å åpne en kompromissløs, økologisk restaurant i Oslo i 2010 og hvordan prosjektet utviklet seg og fordypet seg i norsk matkultur. Cecilie Dawes fra Food Studio kaster lys over hvordan nynordisk mat ble et tema som forente flere kreative miljøer, fra design og arkitektur til livsstil og økologiske matsystemer, i samme tidsperiode. Samtalen modereres av Martin Braaten, kurator for utstillingen «Ny Nordisk. Mat, estetikk og sted».

Under samtalen blir det servert en smakebit tilpasset kveldens tematikk. Møt opp i Paviljongen på Museumsplassen. Arrangementet varer i to timer. 

Publikum oppfordres til å se utstillingen inne på museet i forkant av arrangementet.  
Kveldsmat er en del av formidlingsprogrammet til utstillingen «Ny Nordisk. Mat, estetikk og sted» 
 
Esben Holmboe Bang (f.1982) er kjøkkensjef og medeier i Oslo restauranten Maaemo som åpnet i 2010. To år senere.  mottok de to Michelin-stjerner og i 2016 fikk de tre Michelin-stjerner. Holmboe Bang har i alle år samarbeidet med designere, håndverkere og kunstnere som en del av den opplevelsen han ønsker å gi publikum når de kommer til restauranten.  
 
Cecilie Dawes (f.1982) er grunnlegger av Food Studio, som har som mål å endre dagens matsystem til et mer bærekraftig nettverk. I over 15 år har de invitert til sesongbaserte workshops og samlinger i både lite og stort format – i åker, skog, fjord og fjell, både i Norge og internasjonalt.  Food Studio står også bak en rekke initiativ og samarbeid med aktører, blant annet gjennom seminarer og ekskursjoner for organisasjoner i Norge for å støtte dem i arbeidet med å skape endring.