«Smak» er en mulighet til å møte kokker fra anerkjente restauranter i Norden, høre om restaurantens filosofi og bli servert to unike retter fra menyen.
Først ut er Kontrast, som fikk sin første stjerne i Michelinguiden i 2016 og har siden vært regnet som en av hovedstadens beste restauranter. Mikael Svensson har vært kjøkkensjef fra dag én, og restauranten er blant dem som har vært mest lojal mot idealene i «Manifest for et nytt nordisk kjøkken».
Kokkene fra Kontrast vil servere deg smakebiter fra restauranten og formidle historier om sanking, råvarer og design.
Arrangementet varer i 30 minutter og foregår i Paviljongen på Museumsplassen.
Inngangsbillett til museet er inkludert i arrangementsbilletten.
Vi kan dessverre ikke ta hensyn til allergier.
Publikum oppfordres til å se resten av utstillingen inne på museet før eller etter arrangementet.
I utstillingen «Ny nordisk. Mat, estetikk og sted» viser Nasjonalmuseet hvordan en særegen nordisk estetikk basert på lokale råvarer og naturmaterialer har etablert seg på tvers av arkitektur, design, kunsthåndverk, kunst og matkultur de siste 20 årene. Utstillingen foregår både inne i museet og i en spesialbygd paviljong på Museumsplassen.
Kontrast ligger på Vulkan i Oslo og åpnet i 2013. Den fikk sin første Michelin-stjerne i 2016, fulgt opp av Grønn kløver og to Michelin-stjerner i 2024. Kontrast er en moderne skandinavisk restaurant med fokus på kortreiste råvarer i sesong.
Mikael Svensson (f. 1982) er kjøkkensjef og eier. Han er fra Skåne i Sverige og kom til Oslo på begynnelsen av 2000-tallet.