Med utgangspunkt i et måltid komponert av restauranten Credo, fortelles historier om sanking, råvarer, bærekraft og design i Paviljongen på Museumsplassen.  
   
Oppmøte i paviljongen på Museumsplassen. Ved kjøp av billett, kan du velge ønsket drikkemeny. Det er 18-års aldersgrense for kjøp av alkohol. Inngangsbillett til museet er inkludert i arrangementsbilletten. 
Vi kan dessverre ikke ta hensyn til allergier.  Ved behov for tilrettelegging ta kontakt med oss på arrangement@nasjonalmuseet.no.  
 
I utstillingen «Ny nordisk. Mat, estetikk og sted» viser Nasjonalmuseet hvordan en særegen nordisk estetikk basert på lokale råvarer og naturmaterialer har etablert seg på tvers av arkitektur, design, kunsthåndverk, kunst og matkultur de siste 20 årene. Utstillingen foregår både inne i museet og i en spesialbygd paviljong på Museumsplassen.   

Credo har siden de åpnet i Trondheim i 1998, jobbet etter mottoet; med ydmykhet for jorda, råvaren, kunnskapen og håndverket. I 2019 mottok restauranten sin første Michelin-stjerne og fikk samtidig den første grønne stjernen noensinne gitt av Michelin.   

Heidi Bjerkan (f. 1970) kokk og kjøkkensjef for Credo. Bjerkan er en høyt respektert kokk med en kompromissløs, engasjert og grundig visjon om fruktbart land, råvarenes ubenyttede ressurser og framtidens bonde.  

Restauranten flyttet fra Trondheim i 2024, og vil i løpet av høsten 2025 åpne i nye lokaler i Nasjonalbiblioteket i Oslo.