Tjue år etter det nynordiske manifestet strømmer folk fra hele verden til Skandinavia for å spise granskudd, maur og reinsdyrpenis.
Er det nynordiske elitens motrevolusjon som bare har påvirket et marginalt segment av restaurantscenen? Hvordan har den bredere matkulturen i Norden utviklet seg i denne perioden, og hvordan ser det nynordiske ut om vi løfter blikket?
Sammen med tankeføden blir det servert en liten matbit i Paviljongen på Museumsplassen. Arrangementet foregår på engelsk og varer i cirka to timer. Publikum oppfordres til å se utstillingen inne på museet før arrangementet.
Kveldsmat er en del av formidlingsprogrammet til utstillingen «Ny nordisk. Mat, estetikk og sted».
Jonathan Nunn er matskribent og redaktør for det innflytelsesrike nettstedet Vittles. Med sin skarpe penn har han raskt etablert seg som en av Storbritannias mest anerkjente matskribenter. Han har et skarpt blikk for de ofte undervurderte og oversette kreftene som har formet moderne britisk mat.
Astrid Regine Nässlander er en prisvinnende kokk og matkulturformidler med base i Steigen i Nordland. Hun jobber med viltmottak og jordbrukspolitikk, er spaltist i Nationen og forfatter av Elg- en kokebok
Samtalen ledes av Andreas Liebe Delsett, forfatter og matskribent og kjent for sine matkulturreportasjer i Aftenposten og bøker som Kjøkkenveien og Den vanskelige maten. Delsett har også bidratt til utstillingskatalogen, som er et leksikon over det nynordiske.