Vi går på tur og sanker sesongens spiselige vekster. Denne søndagen utforsker vi bær og sopp i Maridalen som kan bli til nydelig garnityr. Etterpå samles vi i Paviljongen på Museumsplassen for å lage noe godt av råvarene.
I utstillingen «Ny nordisk. Mat, estetikk og sted» viser Nasjonalmuseet hvordan en særegen nordisk estetikk basert på lokale råvarer og naturmaterialer har etablert seg på tvers av arkitektur, design, kunsthåndverk, kunst og matkultur de siste 20 årene. Utstillingen foregår både inne i museet og i en spesialbygd paviljong på Museumsplassen.
Inngangsbillett til museet er inkludert i arrangementsbilletten.
Praktisk informasjon
- Kle deg etter vær og terreng.
- Ta med egen matpakke og drikke til turen.
- Du må selv dekke reisen til og fra sankestedet, men påmeldingen gir deg én gratis inngang til utstillingen i hele utstillingsperioden.
- Gratis for barn under 18 år.
- «Sank og smak» er et samarbeid mellom Norges sopp- og nyttevekstforbund og Nasjonalmuseet.
Komme seg til og fra
10.23–10.35: Ta buss 51 fra Nydalen T-banestasjon til Låkeberget.
12.57–13.23: Ta buss 51 fra Låkeberget til Blåsbortveien, gå til Nydalen T-banestasjon og ta banen til Nationaltheatret stasjon.
Plan for dagen
11.00: Oppmøte på sankestedet
13.00: Samlet retur til Nasjonalmuseet
14.00: Matverksted i Paviljongen på Nasjonalmuseet
16.00: Avslutning
NB Møtested: Maridalen, Låkeberget utfartsparkering, Maridalsveien 466, 0890 Oslo