Med utgangspunkt i et måltid som er komponert av Kvitnes Gård, fortelles historier om sanking, råvarer, bærekraft og design i Paviljongen på Museumsplassen.
Publikum oppfordres til å se utstillingen inne på museet før eller etter arrangementet.
Oppmøte i Paviljongen på Museumsplassen.
Ved kjøp av billett, kan du velge ønsket drikkemeny. Det er 18-års aldersgrense for kjøp av alkohol.
Vi kan dessverre ikke ta hensyn til allergier. Ved behov for tilrettelegging ta kontakt med oss på arrangement@nasjonalmuseet.no.
I utstillingen «Ny nordisk. Mat, estetikk og sted» viser Nasjonalmuseet hvordan en særegen nordisk estetikk basert på lokale råvarer og naturmaterialer har etablert seg på tvers av arkitektur, design, kunsthåndverk, kunst og matkultur de siste 20 årene. Utstillingen foregår både inne i museet og i en spesialbygd paviljong på Museumsplassen.
Kvitnes Gård ligger i vakre omgivelser i Vesterålen og er både en gourmetrestaurant og et overnattingssted. Stedet åpnet i 2020. Restaurantens drift er forankret i ideen om bærekraft og kvalitet og et ønske om å leve og levere i harmoni med naturen. Kvitnes Gård samarbeider med Boazovàzzi Goat ved Maret Ravdna Buljo (f.1927).
Halvar Ellingsen (f. 1986) er kjøkkensjef på Kvitnes Gård. I januar 2025 ble han kåret til beste internasjonale kokk av magasinet Identità Golose i Milano. Han er den første norske kokken som får denne utmerkelsen.