Her vil kokker fra Kvitnes gård servere deg små smakebiter fra restauranten og formidle historier om sanking, råvarer og design.
Arrangementet varer i 30 minutter og foregår i Paviljongen på Museumsplassen.
Inngangsbillett til museet er inkludert i arrangementsbilletten.
Vi kan dessverre ikke ta hensyn til allergier.
«Smak av Kvitnes Gård» er en del av utstillingen «Ny Nordisk. Mat, estetikk og sted». Kokker fra prisvinnende restauranter serverer små retter i en spesialbygget paviljong på Museumsplassen, ledsaget av en introduksjon til utstillingens tematikk fra museets formidlere.
I utstillingen «Ny nordisk. Mat, estetikk og sted» viser Nasjonalmuseet hvordan en
særegen nordisk estetikk basert på lokale råvarer og naturmaterialer har etablert seg på tvers av arkitektur, design, kunsthåndverk, kunst og matkultur de siste 20 årene. Utstillingen foregår både inne i museet og i en spesialbygd paviljong på Museumsplassen.
Kvitnes Gård ligger i vakre omgivelser i Vesterålen og er både en gourmetrestaurant og et overnattingssted. Stedet åpnet i 2020. Restaurantens drift er forankret i ideen om bærekraft og kvalitet og et ønske om å leve og levere i harmoni med naturen. Kvitnes Gård samarbeider med Boazovàzzi Goat ved Maret Ravdna Buljo (f. 1979).
Halvar Ellingsen (f. 1986) er kjøkkensjef på Kvitnes Gård. Kvitnes gård er en gourmetrestaurant og overnattingssted som åpnet i 2020 med Halvar Ellingsen som kjøkkensjef. Restauranten og gården ligger i vakre Vesterålen/Lofoten i Nord-Norge. Restaurantens drift er forankret i ideen om bærekraft, kvalitet og å kunne leve og levere i harmoni med naturen.