Fra årsutstillingen 2018 i Hydrogenfabrikken i Fredrikstad.
Foto: Kjell S. Stenmarch
  • 20. oktober–30. desember 2023
  • Nasjonalmuseet

Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling tar pulsen på ny materialbasert kunst og er en av de viktigste utstillingene av samtidskunsthåndverk i Norge. I år samarbeider Norske Kunsthåndverkere med Nasjonalmuseet om utstillingen. I utstillingen vises blant annet smykker, keramikk og arbeider i tekstil, glass, tre, metall og skinn, alt fra små objekter til skulpturer, veggarbeider og større installasjoner.

Samarbeidet mellom Norske Kunsthåndverkere og Nasjonalmuseet har en lang tradisjon. Hele 20 ganger har Årsutstillingen blitt vist i det tidligere Kunstindustrimuseet i Oslo. Til høsten kan du igjen oppleve Årsutstillingen i Nasjonalmuseet, denne gangen i Nordens største kunstmuseum.

I juryen for årets utstilling sitter smykkekunstner og professor Ingjerd Hanevold, keramisk kunstner Moa Håkansson, glasskunstner Kjersti Johannessen og Nasjonalmuseets juryrepresentant; kurator Inger Helene Stemshaug.

Som alltid har det vært åpen innsending for alle som jobber med materialbasert kunst i Norge. Søknadsfristen var 13. april 2023, og det ble søkt med over 2000 verk. Første juryering finner sted i april og andre juryering i mai.

I forbindelse med åpningen av utstillingen vil det deles ut flere priser til kunstnere som er med i utstillingen: Kunsthåndverkprisen fra Bildende Kunstneres Hjelpefond, Finn Erik Alsos’ minnepris og Norske Kunsthåndverkeres debutantpris.