Velkommen inn!
Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli

I det nye Nasjonalmuseet vil det bli omvisninger for enhver. Om du enten vil bli litt klokere på kunst, arkitektur og designs relevans for oss som lever i dag, eller ønsker et dypdykk med en av museets eksperter. Omvisningene starter 1. oktober 2022.

Omvisningstilbudet og bestilte omvisninger i det nye Nasjonalmuseet for barnehager, skoler og private grupper starter opp lørdag 1. oktober. Dette gjelder også omvisninger for grupper som ønsker privat omvisning.

Fra og med 1. september 2022 blir det mulig å bestille omvisninger og aktivitetstilbud for barnehager, grunnskole, videregående skole, andre utdanningsinstitusjoner og private grupper. Fra 1. september kan du også melde deg på museets faste omvisningstilbud i samlingspresentasjonen og i midlertidige utstillinger.

Da kan du blant annet melde deg på:

Nysgjerrig på samlingspresentasjonen …

Bli kjent med deler av samlingspresentasjonen gjennom møter med utvalgte kunstverk og objekter.

Nysgjerrig på det nye museet …

Bli med på en arkitekturvandring gjennom museet og bli kjent med et utvalg utstillingsrom og steder for aktivitet og pause.

Dypdykk

Gå i dybden på et kunstverk eller en tematikk sammen med en av museets fagpersoner som har dette som sitt spesialområde.

Tidlig ute: En kaffe og et kunstverk

Hver lørdag kl. 10.30 starter vi med en kaffe i Salongen og snakker om et aktuelt kunstverk. Etterpå går vi og ser på kunstverket sammen.

For skoler og barnehager

Vi vil tilby opplegg for skoleklasser hvor refleksjon står sentralt i møte med de utstilte kunstverkene. Hvilken relevans har kunsten for oss i dag? I verkstedene får barn og unge mulighet til å prøve teknikker og utforske ulike temaer innen kunst, design og arkitektur.

Nysgjerrig på …

Det vil bli egne Nysgjerrig på-omvisninger i samlingspresentasjonen og arkitekturomvisninger tilpasset ulike aldersgrupper.

Babyomvisninger

Annenhver uke vil Nasjonalmuseet tilby babyomvisninger som er lagt til rette for omsorgsgivere i permisjon som ønsker litt kulturelt påfyll. Omvisningen varer i ca. 45 minutter, og vi anbefaler å bruke bæresele. I etterkant blir det også mulig å bli igjen, gi mat og stelle barnet.

Kunst, design og arkitekturens betydning i dag

Omvisninger knyttet til folkehelse og livsmestring, demokrati og medborgerskap, og bærekraftig utvikling, vil bli belyst og diskutert gjennom ulike omvisningstilbud.