Foto: Nasjonalmuseet

Har du bruk for assistanse under besøket? Vi tilpasser oss gjerne ditt behov.

Nasjonalmuseet tilrettelegger omvisninger og undervisning i utstillingssaler og verksted for alle anledninger. Vi tilbyr også omvisninger med teleslynge. 

Tilpassede omvisninger i det nye Nasjonalmuseet vil være tilgjengelige fra oktober 2022.  På forespørsel tilbyr vi omvisning med synstolkning og på tegnspråk.

Les mer om våre omvisningstilbud:

Nysgjerrig på det nye museet

Velkommen inn i det nye museet! Turen går fra Vestibylen til Lyshallen. På veien stopper vi innom noen utvalgte rom Samlingspresentasjonen og ser på arkitekturen i bygget.  

Nysgjerrig på samlingspresentasjonen: Design og kunsthåndverk

Bli med på en vandring i Samlingspresentasjonen i 1. etasje og få en introduksjon til utvalgte verk i tidsløpet fra oldtiden til i dag.  

Nysgjerrig på Samlingspresentasjonen: Eldre billedkunst 

Bli med på en vandring i Samlingspresentasjonen i 2. etasje og få en introduksjon til utvalgte verk fra 1500-tallet og ut 1800-tallet. 

Nysgjerrig på Samlingspresentasjonen: Moderne- og samtidskunst 

Bli med på en vandring i Samlingspresentasjonen i 2. etasje og få en introduksjon til utvalgte verk fra 1900 til i dag.  

Museumsguiden

Museumsguide-appen er utviklet for å øke tilgjengeligheten til kunsten og gjøre det enklere å navigere i det nye museumsbygget.

Appen byr på muligheten til å oppleve mye av innholdet i det nye museet gjennom lyd. Det er synstolkning av 21 verk og 92 samtalekort plassert i benker i samlingspresentasjonen. 21 av lydfortellingene er også laget med tegnspråk.Appen bruker tilgjengelighetsinnstillinger slik de er innstilt på din enhet. 

Les mer om appen og last ned her

Les mer om tilgjengelighet i Nasjonalmuseet her