Foto: Nasjonalmuseet / Ina Wesenberg

Ønsker dere å besøke Nasjonalmuseet som gruppe på egen hånd? Alle barnehagegrupper og skoleklasser har gratis inngang på museet. Send forespørsel via dette skjemaet, og få tilsendt billetter. Vi opplever for tiden stor interesse og ønsker å tilrettelegge for et hyggelig besøk hos oss. 

Barnas kart

Det nye Nasjonalmuseet er stort, og for å finne fram er det godt å ha et kart! Barn har fått et eget kart, som viser vei til aktiviteter, tegnestasjoner og verksteder, den spektakulære Lyshallen og til kunst, arkitektur og design i hele museet. Kartet finner du i Vestibylen.

Aktivitetsbenker og -hyller

Gjennom hele samlingspresentasjonen vår finner du hyller og benker som tilrettelagt for kreative og lærerike aktiviteter. Her finner du blant annet luktehus, masker, tegnesaker, skyggeteater, puslespill og samtalekort som får praten i gang.

Samtalekortene er synstolket og har punktskrift. Alle synstolkinger finnes i Museumsguiden, både på engelsk og norsk.

Foto: Nasjonalmuseet / Ina Wesenberg

Tegnestasjoner

Flere steder i samlingspresentasjonen kan dere både tegne på papir eller på digitale tegnebrett. Det er mulig å dele tegningene dere lager med andre ved å sende dem til en skjerm eller henge dem opp på veggen. Det er også lov å ta med tegningene hjem om ønskelig.

Nasjonalmuseets museumsguide - appen for museumsbesøket

Vår helt egen museumsguide hjelper deg til å finne veien gjennom museet, og kan lastes ned til egen smarttelefon. Her finner du blant annet audioguider med fortellinger om museets største skatter og mest kjente verk, men også innblikk i kunstverk du kanskje aldri har hørt om. Det er også mulig å sette sammen egne ruter til besøket i appen. Det er egne ruter tilpasset barn.